Cea mai mare realizare a guvernării actuale, oprirea furtului de la Hidroelectrica

Premierul Victor Ponta a afirmat, sâmbătă, 18 august 2012, într-o postare pe blogul personal, că „oprirea furtului organizat politic de la Hidroelectrica” reprezintă cea mai mare realizare a guvernării actuale.

„Este prematur sa fac un raport, îl voi face înainte de alegerile din noiembrie, când voi cere şi votul oamenilor pentru a continua. (…) Prin decizia dificilă de a accepta un administrator special, am realizat următoarele: am oprit contractele cu băieţii deştepţi care au produs, doar din 2010 când au fost prelungite de Videanu, peste un miliard de euro pagubă, am oprit politizarea societăţii şi am pregătit pentru listarea la bursă la valoarea adevărată a acestei companii, notează Ponta.

El a precizat că această realizare ar putea intra într-un raport intitulat „100 de zile de oprit marile jafuri produse de guvernele PDL”.

De asemenea, premierul arată că în acest raport s-ar putea regăsi şi „reţeaua de crimă organizată de la ANAF”, afirmând că în urma schimbărilor de acolo încasările la buget au crescut cu 1,2 miliarde lei faţă de primul trimestru.

„Deci simplu: 1,2 miliarde euro de la Hidroelectrica şi 1,2 miliarde lei de la ANAF”, a concluzionat premierul.

În plus, Ponta vorbeşte despre prejudicii la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, la Ministerul Educaţiei şi alte instituţii.

„Pot să adaug uşor circa 50 milioane euro prejudiciu la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate produse de activitatea ilegală de anul acesta a fostului preşedinte Duţă sau 50 milioane lei furate de Funeriu la Ministerul Educaţiei sub pretextul organizării clasei pregătitoare sau 200 milioane de euro deja contractaţi de doamna Udrea şi Ministerul Dezvoltării la faimosul PNDI, ca să nu mai reamintesc de cei 600 milioane lei pe care MRU i-a dat ca şpagă înainte de campania electorală de la locale către primarii PDL; şi putem continua acest raport”, adăugă Victor Ponta.

Acesta spune că ar putea completa raportul şi trimite la sediul PDL, Laurei Codruţa Kovesi şi lui Daniel Morar.

”La sediul PDL ca să-i ajut să facă un Raport corect la 100 de zile de când au pierdut guvernarea şi accesul direct la bani publici, dnei Kovesi şi dlui Morar, cu întrebarea dacă nu consideră mai important de cercetat şi recuperat aceşti bani decât să intre cu forţa în biserici şi în curţile oamenilor care au votat”, conchide premierul Victor Ponta.

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. Horia spune

    BRAVO! Ii dau o idee pentru a doua mare realizare: limitarea pretului maxim la benzina si motorina pana la sfirsitul anului la 5,2 lei pe litru. Iar din ianuarie 2013 mai vedem noi.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.