Georgeta Bărbălată, pusă sub învinuire şi pentru divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus extinderea cercetărilor faţă de Georgeta Barbălată, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care se efectuau acte de urmărire penală pentru infracţiunea de favorizare a infractorului în legătură directă cu fapte de corupţie şi au început urmărirea penală pentru o nouă infracţiune şi anume divulgarea secretului care periclitează siguranţa statului, precizează luni, 20 august 2012, DNA.

„Din rezoluţia de extindere a cercetărilor şi începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat că învinuita Barbălată i-a divulgat lui Vlad Mihai, învinuit în aceeaşi cauză, date referitoare la unele persoane faţă de care, în calitate de judecător, emisese, în cursul anului 2011, la cererea Serviciului Român de Informaţii, trei mandate de interceptare pe probleme de siguranţă naţională”, susţine DNA.

Sursa citată precizează că în 16 august învinuitei Georgeta Barbălată i s-au adus la cunoştinţă noile acuzaţii în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.