Kelemen Hunor: Autonomia se va realiza

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a declarat sâmbătă, 18 august 2012, cu prilejul unei vizite efectuate în judeţul Covasna, că autonomia dorită de comunitatea maghiară nu înseamnă ”secesiune” şi nu este îndreptată împotriva unităţii statului român adăugând că potrivit Constituţiei acest deziderat nu poate fi realizat, ”însă legea fundamentală poate fi modificată”.

”Constituţia poate fi amendată, va fi amendată. Autonomia nu este împotriva statului român şi nu este împotriva statului unitar (…) Autonomia nu înseamnă secesiune, autonomia este o doleanţă a comunităţii maghiare care la un moment dat se va realiza”, a spus Kelemen Hunor.

Referindu-se la vizita preşedintelui suspendat Traian Băsescu în judeţul Covasna, preşedintele UDMR a precizat că nu s-a întâlnit cu acesta şi a arătat că ar fi bine ca şi alţi politicieni să vină în zonă pentru a-i cunoaşte pe maghiari şi pentru a înţelege că aceştia nu sunt ”duşmanii României”.

Traian Băsescu a venit joi seară în staţiunea Covasna împreună cu soţia sa pentru a petrece câteva zile libere.

La invitaţia Consiliului Judeţean Covasna, Kelemen Hunor a participat sâmbătă la inaugurarea DJ 121 Târgu Secuiesc-Covasna, care a fost reabilitat din fonduri europene.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.