O nouă familie de păianjeni, descoperită în SUA

O echipă de exploratori amatori a descoperit o nouă familie de păianjeni în peşterile din statele California şi Oregon, din vestul Statelor Unite, potrivit unui studiu publicat vineri, 17 august 2012, în revista ZooKeys.

Entomologii de la Academia de Ştiinţe din California au arătat că aceşti păianjeni au suferit o astfel de evoluţie încât se poate spune că nu este vorba doar de o mutaţie genetică sau de o nouă specie, ci de o nouă familie de arahnide. Potrivit studiului, o astfel de descoperire este destul de rară.

Un astfel de exemplar măsoară 4 cm în lungime, cu picioarele întinse. Are două gheare extrem de mari în faţă, ceea ce arată că este un prădător feroce, chiar dacă cercetătorii nu au stabilit încă modul în care îşi omoară prada şi cu ce se hrăneşte.

Păianjenii au fost descoperiţi în peşteri din sud-vestul statului Oregon, precum şi în păduri din nord-vestul statului vecin, California. Se ştie că în pădurile din aceste regiuni de coastă din California sau din provincia canadiană Columbia britanică trăiesc specii vechi şi unice.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.