EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Parchetul General preia ancheta în cazul japonezei ucise într-o pădure de lângă Bucureşti

0

Procurorul general Laura Codruţa Kovesi a dispus ca Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să preia de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov dosarul privind cazul tineri japoneze ucise într-o pădure de lângă Capitală.

Potrivit unui comunicat al Parchetului General, în seara zilei de 15 august 2012, în jurul orei 20,30, Vlad Nicolae a abordat o tânără, cetăţean japonez, în incinta Aeroportului Henri Coandă, oferindu-şi ajutorul pentru a-i găsi un taxi.

Bărbatul a urcat cu tânăra în taxi, însă cei doi au coborât după parcurgerea unei distanţe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit, de ambele părţi, de pădure. Au fost observaţi în acel loc de către conducătorul autoturismului taxi, după aproximativ 2 minute, la marginea şoselei, însă pe celălalt sens de mers.

Peste două zile, cadavrul japonezei a fost descoperit într-o pădure din zona DN 1 Corbeanca. Femeia, în vârstă de 20 de ani, prezenta leziuni la nivelul capului şi al toracelui, dar şi pe picioare, iar concluziile autopsiei medico-legale au fost că moartea a fost una violentă.

„Considerentele care au stat la baza preluării prin dispoziţia Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au vizat complexitatea cauzei, faptul că victima este o persoană cu cetăţenie străină, ceea ce necesită corespondenţă cu ambasada, precum şi împrejurarea că din datele cauzei au rezultat indicii că inculpatul Vlad Nicolae ar fi suspect de mai multe fapte de violenţă comise pe raza mai multor judeţe. La aceste împrejurări se adaugă necesitatea soluţionării cu celeritate a cauzei”, se mai arată în comunicatul Parchetului General.

Pe 19 august, Tribunalul Bucureşti a decis arestarea lui Vlad Nicolae pentru o durată de 29 zile.

De asemenea, în cauză a fost efectuată cercetarea locului faptei, au fost audiaţi martori, a fost identificată victima, s-a efectuat autopsia cadavrului şi a fost dispusă o expertiză ADN, care urmează a fi efectuată în zilele următoare.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.