România va recâştiga investitorii în contextul scăderii riscului privind obligaţiunile guvernamentale

România este pregătită să recâştige investitorii care au vândut luna trecută obligaţiunile guvernamentale în contextul crizei politice, după ce sprijinul exprimat de Fondul Monetar Internaţional (FMI) a redus riscul asociat acestor obligaţiuni, relevă un raport al grupului bancar BNP Paribas citat vineri, 17 august 2012, de Bloomberg.

FMI şi autorităţile române au ajuns la un acord pentru deblocarea următoarei tranşe din împrumutul de tip preventiv în valoare de cinci miliarde de euro, a anunţat marţi Fondul la finalul misiunii de evaluare. Leul este uşor subevaluat şi are posibilitatea unei aprecieri, a precizat FMI, reaminteşte Bloomberg.

„Comentariile FMI privind subevaluarea leului au fost în mod special de folos în restabilirea încrederii în activele în lei”, a precizat, în raport, Bartosz Pawlowski, strategul şef al BNP pentru regiune.

Evaluarea FMI „ar trebui să fie un declic semnificativ pentru investitorii care au devenit îngrijoraţi în legătură cu datoria României în urma turbulenţelor politice”, a afirmat el.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.