Sunt modificări majore în listele electorale permanente care pot duce la răsturnarea situaţiei

Ministrul delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, a declarat duminică, 19 august 2012, la sediul MAI, că au fost primite toate datele cerute administraţiilor locale şi că sunt modificări majore în listele electorale permanente care ar putea ”răsturna” situaţia de la Curtea Constituţională.

Potrivit acestuia, va fi analizată situaţia cetăţenilor care nu au acte de identitate şi se află pe listele electorale.

”Vom analiza această situaţie. N-aş vrea să intru în amănunte pentru că nu am toate detaliile, dar e o categorie importantă de oameni ale căror acte de identitate sunt expirate nu de o lună-două, ci de ani de zile – 2 ani, 7 ani, 10 ani. Cu cei decedaţi situaţia e mai clară, pentru că se poate verifica şi confrunta şi cu Casa de Pensii, şi cu Casa de Asigurări şi mai sunt cei de afară”, a spus Radu Stroe.

Întrebat de jurnalişti dacă vor exista modificări majore, ministrul delegat pentru Administraţie a răspuns afirmativ, în opinia sa rezultatele fiind de natură să răstoarne situaţia de la Curtea Constituţională.

Referindu-se la şedinţa Comisiei Naţionale de Recensământ, convocată pentru luni, Radu Stroe a spus că ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, este cel care poate oferi amănunte.

„Domnul ministru Duşa este cel care este preşedintele comisiei, el a convocat, eu nu sunt membru al comisiei, prin urmare nu vă pot da un răspuns, dar cu siguranţă se va da o decizie şi acolo”, a afirmat Radu Stroe.

Ministrul Mircea Duşa a anunţat, sâmbătă, la finalul unei şedinţe cu conducerea MAI în care s-a discutat despre stadiul privind reactualizarea listelor permanente, că datele finale vor fi comunicate luni, când vor fi centralizate informaţiile din teritoriu şi, tot luni, Comisia Naţională de Recensământ va valida rezultatele provizorii.

„Până luni o să trimit, aşa cum e termenul prevăzut în radiograma judeţelor, toate informaţiile legate de acele operaţiuni care trebuiau să le realizeze în listele electorale până pe data de 10 iulie, aşa cum a cerut Curtea Constituţională”, a precizat Mircea Duşa.

El a subliniat că toate datele vor fi oferite luni, la finalul raportărilor din judeţe şi ale instituţiilor abilitate.

„Vom încerca până luni să finalizăm centralizarea acestor date şi să începem să redactăm documentul care va fi înaintat Curţii Constituţionale. Nu vom mai avea o altă întâlnire. Colegii mei lucrează la redactarea documentului şi centralizarea datelor. Urmează să mai primim date până luni”, a adăugat Mircea Duşa.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.