Ucigaşul lui John Lennon cere pentru a şaptea oară să fie eliberat

Mark David Chapman, ucigaşul fostului Beatle John Lennon, va cere pentru a şaptea oară să fie pus în libertate cu ocazia unei audieri în cursul săptămânii, informează AFP, citând o sursă din serviciile penitenciarelor statului american New York.

Audierea ar începe marţi, 21 august 2012, şi s-ar putea extinde pe durata a două-trei zile, a precizat purtătoarea de cuvânt a acestora, Linda Foglia. Decizia va fi luată şi făcută publică „până la sfârşitul săptămânii”, a adăugat ea.

Mark David Chapman (57 ani) este încarcerat în închisoarea de înaltă securitate Wende din Alden, în statul american New York.

El fusese condamnat în 1981 la o pedeapsă cu închisoarea între 20 de ani şi detenţie pe viaţă pentru asasinarea lui John Lennon în faţa casei fostului Beatle, situată în apropiere de Central Park din New York.

Chapman a tras cinci focuri de armă asupra lui Lennon în 8 decembrie 1980, la 22h50, în timp ce acesta se întorcea acasă împreună cu soţia lui, Yoko Ono, din Dakota.

John Lennon a fost declarat mort în spital la 23h15.

Aceasta este a şaptea cerere de punere în libertate a lui Chapman din 2000, an în care a devenit eliberabil. Primele şase cereri din 2000, 2002, 2004, 2006, 2008 şi 2010 au fost respinse toate.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.