EUR
4,83 RON
(+0.06%)
USD
4,48 RON
(-0.52%)
GBP
5,49 RON
(+0.35%)
CHF
4,58 RON
(+0.15%)
BGN
2,47 RON
(+0.24%)
BYN
1,73 RON
(-1.52%)
CAD
3,17 RON
(-1.39%)
RSD
0,04 RON
(+0.08%)
AUD
2,69 RON
(-0.27%)
JPY
0,04 RON
(+0.6%)
CZK
0,17 RON
(+0.39%)
INR
0,06 RON
(-0.79%)

 

Vasile Blaga: USL încearcă să creeze confuzie la CCR

Preşedintele Partidului Democrat Liberal, Vasile Blaga, a afirmat luni, 20 august 2012, că USL depune eforturi pentru a crea confuzie la CCR prin listele electorale pe care le trimite.

„Noi nu putem să nu observăm că lucrurile ar trebui să fie foarte clare pentru toată lumea după deciziile CCR din ultima şedinţă din 14 august. Evident, vedem toate eforturile pe care le face USL-ul şi aste o vedem din declaraţiile lor de a încerca să confuzeze în continuare CCR trimiţându-le mai multe liste în speranţa că îl vor menţine mai mult timp pe domnul Antonescu la Cotroceni de unde, practic mâine ar trebui să plece”, a afirmat Blaga, înainte de şedinţa Biroului Permanent Naţional al partidului.

El consideră că „nicio autoritate a statului român nu îşi poate permite să încalce legea, nu pot fi scoşi de pe listele electorale cetăţenii care au actele de identitate expirate şi cetăţenii români care au domiciliul în străinătate”.

„Eu am mai explicat – ei ( n.r. cetăţenii care au actele de identitate expirate) sunt pe liste evident ca să poată vota, trebuie să le actualizeze (n.r. listele), să le aducă la zi şi de aceea Evidenţa Populaţiei lucrează inclusiv în ziua votului de fiecare dată din ultimii 22 de ani. Nu pot fi scoşi de pe listă nici cetăţenii români care au domiciliul în străinătate şi asta a spus Curtea foarte clar”, a mai afirmat Blaga.

Vasile Blaga a precizat că CCR are datele de la Evidenţa Populaţiei şi de la cea a Paşapoartelor, iar Comisia de Ordine Publică din Camera Deputaţilor a solicitat înscrisurile oficiale de la MAI, de la direcţiile de specialitate.

„Gândiţi-vă, sunt 18,3 milioane de români cu drept de vot, lucrurile astea sunt clare, iar ei ştiu foarte bine, scrie negru pe alb că au fost actualizate listele după 1 ianuarie anul acesta”, a spus preşedintele PDL.

Ministerul Administraţiei şi Internelor şi Ministerul de Externe vor centraliza în cursul zilei de luni datele solicitate de Guvern şi tot luni datele vor fi transmise către Curtea Constituţională a României numărul de persoane solicitat de această instituţie, a declarat premierul Victor Ponta, înainte de reuniunea conducerii Uniunii Social Liberale.

„În primul rând, în cursul zilei de astăzi, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul de Externe centralizează toate datele pe care le-am solicitat şi tot în cursul zilei de astăzi vom transmite către Curtea Constituţională exact ce ne-a cerut Curtea, adică numărul de persoane. După ce transmitem la Curtea Constituţională, vă vom pune la dispoziţie aceste cifre”, a spus premierul.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata