În ce condiţii îşi face „cantonamentul” Adrian Năstase

– Deşteptarea la 5:30, apă caldă de două ori pe săptămână, şobolani de peste 20 cm şi o „suprafaţă utilă” de 4 metri pătraţi  Sâmbătă, 18 august 2012, Adrian Năstase a scris pe blogul personal  că citeşte mult şi pregăteşte un „studiu despre formula optimă de reprezentare a României la Uniunea Europeană”, considerînd că ar fi „într-un fel de cantonament”.
După numai două zile, pe 20 august, acelaşi condamnat Adrian Năstase s-a gândit să atragă atenţia celor care îl invidiază că viaţa în „cantonament” nu e chiar ca la all-inclusive.„Cei care vin aici – şi nu le doresc acest lucru – vor trebui să se trezească, în fiecare zi, la ora 5:30, vor dormi în paturi suprapuse, vor avea apă caldă câte două ore de două ori pe săptămână, vor trebui să se obişnuiască cu mirosul de sulf şi cu depunerile de pe ţevile de apă; vor trebui să înveţe să mănânce toate felurile de mâncare – bazate în principal, pe cartofi şi varză, – cu lingura; vor trebui să se înveţe să nu se sperie de şobolani– în curtea de plimbare – dacă aceştia nu sunt mai mari de 20 de cm”, spune fostul premier al Romîniei.

Interesant este faptul că, deşi scrie aproape zilnic pe blog, Năstase atrage atenţia celor tentaţi să se cazeze în acelaşi stabiliment că „vor trebui să se obişnuiasă cu sunetul uşilor de metal şi cu sunetul lacătelor – dimineaţa şi seara -, cu lipsa telefonului, a calculatorului, a internetului, a multor comodităţi cu care erau obişnuiţi”.

La finalul postului de luni, 20 august, Adrian Năstase ne anunţă că se pregăteşte pentru o competiţie foarte importantă: „În rest, rămâne cum am vorbit – locul acesta poate fi un fel de «cantonament», dacă te gândeşti la Olimpiada viitoare. Depinde şi cum priveşti lumea… Unii ar spune că nu există decât ceea ce percepi – cei 4 mp în care trăieşti. Eu însă privesc mai departe…”

Citește și
1 Comentariu
  1. elf spune

    La mai mare!!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.