EUR
4,76 RON
(-0.12%)
USD
4,21 RON
(0%)
GBP
5,56 RON
(-0.02%)
CHF
4,24 RON
(-0.04%)
AUD
2,98 RON
(-0.01%)
CAD
3,13 RON
(+0.18%)
BGN
2,43 RON
(-0.05%)
RUB
0,07 RON
(0%)
ZAR
0,29 RON
(+0.06%)
BRL
1,08 RON
(+0.04%)
CNY
0,63 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(-0%)

PNL nu va coabita cu Traian Băsescu; cunosc punctul de vedere al premierului

0

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat marţi, 21 august 2012, că Partidul Naţional Liberal (PNL) nu va coabita cu Traian Băsescu, punctând că această decizie nu va afecta stabilitatea guvernamentală.

„Nu putem să punem problema coabitării, pentru că nu este vorba de coabitarea noastră cu Traian Băsescu, ci este vorba de coabitarea acestor 7,5 milioane de români şi aceşti oameni nu mai doresc să coabiteze cu Traian Băsescu. Traian Băsescu poate să coabiteze cu Parchetul General, cu majoritatea CCR, serviciile secrete, instanţe internaţionale, nu mai poate coabita cu 7,5 milioane dintre români – o majoritate copleşitoare a corpului electoral care a fost şi rămâne activ în România – şi ca atare nu mai poate coabita cu noi, pentru că obligaţia noastră politică nu este faţă de Curtea Constituţională, Traian Băsescu şi prietenii săi dinăuntru şi din afară, ci este faţă de aceste 7,5 milioane de oameni”, a afirmat Antonescu, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL.

El a susţinut că PNL nu-şi permite să coabiteze cu Traian Băsescu.

„7,5 milioane de oameni nu vor să mai coabiteze cu Traian Băsescu, coabitează de opt ani cu Traian Băsescu, ştiu ce înseamnă regimul Traian Băsescu şi prin votul lor au spus foarte clar că nu mai vor să coabiteze cu Traian Băsescu. Dacă aceşti oameni nu mai vor să coabiteze cu Traian Băsescu, PNL, cel puţin, nu-şi permite să coabiteze cu Traian Băsescu şi nu va coabita cu Traian Băsescu”, a spus preşedintele interimar.

Antonescu a precizat că vorbeşte în numele PNL şi că s-a consultat cu colegii săi.

„Cunosc punctul de vedere al premierului. Este corect ca domnia sa să-l exprime şi este foarte probabil ca împreună chiar în cursul zilei de azi vom avea o conferinţă de presă comună”, a adăugat el.

Întrebat dacă decizia de a nu coabita cu Traian Băsescu ar putea afecta stabilitatea guvernamentală, preşedintele interimar a negat.

„PNL este implicat, după cum ştiţi, la guvernare, este parte a acestei guvernări, tot partidul sprijină Guvernul, atât miniştrii noştri, cât şi ceilalţi miniştri ai Cabinetului Ponta îl sprijină pe primul-ministru, pentru că prin Guvern putem face ceva pentru cetăţenii acestei ţări, pentru toţi, nu doar pentru 7,5 milioane”, a completat Antonescu.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.