Tribunalul care le-a condamnat pe membrele trupei Pussy Riot, victimă a unui atac cibernetic

Pagina de internet a tribunalului care le-a condamnat vineri, 17 august 2012, la doi ani de închisoare pe membrele trupei Pussy Riot pentru că au cântat în luna februarie un cântec anti-Putin în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova a fost victima unui atac cibernetic, potrivit unui purtător de cuvânt al instanţei, transmite AFP.

Pagina de internet a tribunalului Hamovniceski din Moscova (http://hamovnichesky.msk.sudrf.ru) „a fost victima unui atac cibernetic”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al instanţei, Daria Liakh.

Marţi, pe pagina de internet a tribunalului au apărut un videoclip al cântăreţului homosexual bulgar, Azis, imagini care luau în derâdere sistemul juridic rus precum şi un nou cântec al grupului Pussy Riot intitulat „Putin lights up the fires”.

Sloganuri precum „Practica juridică – nu poate fi mai rău de atât” şi „gaşca de hoţi a lui Putin jefuieşte ţara. Treziţi-vă prieteni!” au apărut de asemenea pe prima pagină a site-ului.

De asemenea, pe aceeaşi pagină apărea şi un număr de telefon alături de mesajul „întreabă-l pe Jenia”(diminutiv al prenumelui rus Evgheni). La acest număr a răspuns bloggerul Evgheni Volnov care a afirmat că nu ştie cine se află în spatele acestui atac cibernetic.

Cu toate acestea, el a lăsat să se înţeleagă că autorii atacului doreau să-şi arate sprijinul faţă de cele trei membre ale grupului Pussy Riot – Maria Alehina (24 de ani), Nadejda Tolokonnikova (22 de ani) şi Ekaterina Samuţevici (30 de ani) – care au fost condamnate vineri, fiecare, la doi ani de închisoare de tribunalul din Moscova pentru „huliganism” şi „instigare la ură religioasă”, într-un proces intens mediatizat pe plan internaţional.

„Reacţia hackerilor este de înţeles”, a declarat bloggerul.

În jurul orei 06:30 GMT, funcţionarea site-ului a fost restabilită, a constatat AFP.

Procesul Pussy Riot a căpătat dimensiune internaţională, iar sentinţa a fost criticată în străinătate, fiind calificată drept disproporţionată.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.