EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Care este cel mai sănătos tip de apă pentru organismul nostru?

8

– Apa este fundamentul vieţii pentru toate fiinţele de pe Pământ, inclusiv pentru oameni. Funcţii precum eliminarea toxinelor, procesul de digestie şi absorbţie a hranei, transportul nutrienţilor în fiecare ţesut şi celulă a organismului şi răcirea acestuia sunt duse la bun sfâşit cu ajutorul apei.

Alături de aer, apa este vitală pentru a supravieţiui. Iată de ce nu pune problema exagerării cu consumul de apă. Aceasta este necesară pentru a hidrata corespunzător organsimul şi pentru a-l păstra sănătos. În ciuda acestor fapte, avem tendinţa de a uita adevărul de bază.

Ar trebui să bem 3-4 litri de apă pe zi sau, ca o regulă simplă, la fiecare 18 kg. cântărite 1 litru de apă.

75% din greutatea corpului nostru conţine apă şi 70% din muşchi sunt formaţi din apă. S-a descoperit că o reducere cu 5% a cantităţii de fluide va cauza o scădere cu 20-30% a energiei la majoritatea oamenilor. Chiar şi o deshidratare slabă poate reduce metabolismul cu 3%. Dacă fluidele din organism scad sub 15%, atunci poate apărea moartea.

În majoritatea cazurilor, dacă bei o cantitate suficientă de apă pură aceste probleme vor dispărea.

Unele dintre beneficiile consumului a 7 -8 pahare de apă de calitate sunt:

 •     Eliminarea toxinelor şi deşurilor din organism
 •     Îmbunătăţirea metabolismului
 •     Reducerea greutăţii
 •     Diminuarea riscului de atac de cord
 •     Diminuarea riscului de cancer la colon
 •     Diminuarea riscului de cancer la sân

Diferenţa dintre PH şi alcalinitate

Mulţi dintre noi cred că PH-ul este cel mai important lucru, atunci când vine vorba de apa alcalină. Cu cât mai mare este PH-ul, cu atât este mai alcalină apa. În realitate nu este aşa. PH-ul şi alcalinitatea sunt două lucruri diferite.

PH-ul indică cât de acidă sau bazică este o soluţie, respectiv apa. Exprimă concetraţia de ioni de hidrogen din apă.

Alcalinitatea se referă la capacitatea de a rezista unei schimbări neaşteptate a PH-ului. Aceasta mai poartă numele de capacitatea de tamponare. Alcalinitatea este şi capacitatea unei soluţii de a neutraliza acizi.

Deşi există o legătură între PH şi alcalinitate, aceasta nu depinde în totalitate de PH, care măsoară doar gradul de alcalinitate, nu şi cantitatea sa.

Alcalinitatea măsoară  concentraţiile de bicarbonat, carbonat şi hidroxid. Bicarbonatul de sodiu este cel mai important tampon alcalin din sângele nostru. Alcalintatea indică cât de mult bicarbonat este prezent în apă. Se măsoară în mg/litru.

 

Citeste continuarea…

loading...

Citește și
Loading...

8 Comentarii
 1. Mac spune

  Toata apa potabila e buna! Nu mai invatati oamenii tot felul de prostii! Numai la noi se cumpara apa la PET pentru ca apoi sa le vezi aruncate peste tot. In cel mai rau caz, apa fiarta si racita este CEA MAI BUNA! Facem vanzari banditilor care imbuteliaza apa de la robinet in sticle si apoi o vand la magazine cu eticheta „apa plata de la izvorul/fantana X”! Pe dracu’! Proatii si mofturi!!

 2. ionica spune

  Un articol excelent…pt. cine pricepe! Eu am o instalatie de filtrare ( in 9 trepte + magnetizare ) prin metoda picaturii ( adica gravitational, picatura cu picatura, si nu sub presiune ) precum si o trusa de verificare a pH-ului si a continutului de clor. Va informez ca apa potabila de la retea are pH-ul sub 7 si contine clor – am verificat! Cu apa obtinuta gatesc, fac limonade si o beau ca atare; cea filtrata are pH >7 si nu mai contine clor!!!
  Sunt de acord cu ideea ca este un MOFT sa cumperi apa imbuteliata, pt. oricum nu ai NICIO GARANTIE ce este in PET, si mai si dai bani degeaba. Mai bine bei apa de la robinet, care, cel putin d.p.d.v. legal, este potabila.

 3. Ana spune

  Iar apa imbuteliata la PET mai contine, datorita plasticului si niste compusi chimici numiti ftalaţi şi Bisfenol A, care pot provoca dereglări hormonale, pentru ca acestia ajunsi in organismul uman se comporta intocmai ca hormonii sexuali feminini (estrogenul). Oricât v-ar fi de sete, nu beţi niciodată dintr-o sticlă pe care aţi lăsat-o în maşină, la soare. Lumina şi căldura fac ca lichidul din interior să extragă substanţele toxice din ambalaj. „Atât în procesul de fabricaţie cât şi pe parcursul depozitării, în contact cu produsul alimentar, se pot produce migrări de componenţi”, explică Mariana Ionescu, şeful laboratorului pentru testarea ambalajelor.
  Cele mai sigure ambalaje rămân cele din sticlă sau hârtie.

 4. Dorian spune

  Cea mai buna apa este cea cu pH neutru, deci 7. Aciditatea sau alcalinitatea date de prezenta diferitelor saruri, oxizi si alti compusi dizolvati in apa nu aduc beneficii notabile ci mai rau deranjeaza si modifica gustul apei potabile. Daca dorim sa ne ,, alcalinizam” – ca tot este o moda aiurea, putem face asta prin alimente corespunzatoare.

  1. Dorian spune

   Esti mai rau decat idiot?
   Cu ce documentezi afirmatia ta idioata?
   Apropos, stii ce inseamna pH?

 5. aaron spune

  Da, tema este buna. Pe termen lung, din cauza alimentatiei cu efect acid asupra organismului la care am fost gresit invatati de parinti si ei la randul lor de bunici, radicalii liberi din alimentatie, acidul uric, acidul lactic, acizii din bauturile racoritoare, sunt foarte nocive si stau la baza multor boli de care suferim. Pe baza experientei personale, un echilibru acido-bazic, care se poate observa cel mai repede analizand pH-ul urinei si prin consumul de carotenoizi, asigura o sanatate pe termen lung. Bine inteles nu trebuie exclus din ecuatie nici factorul psihic, care are o influenta enorma asupra sanatatii.

 6. mocanu sorin spune

  Draga,Mac! Prin fierberea apei de la robinet, nu faci altceva decat sa maresti concentratia de saruri din ea, care mai apoi duce la consumul de energie suplimentar ptr.organism de a o filtra prin rinichi, depuneri pe vasele de sange, dsitrugeri ale cartilagiilor din incheieturi, pietre la rinichi, s.a.m.d. Te rog, mai documenteazate. Nu mai spun ca metalele grele nu se elimina prin fierbere. O apa cat mai sigura pe termen lung este cea oligominerala, adica cu REZIDUU SEC sub 100mg/l

 7. Daniela spune

  Eu beau Calipso apa alcalina, apa cu ph mai mare de 8. mai toate alimentele pe care le consumam sunt acide si apa alcalina neutralizeaza aciditatea si ajuta la aliminarea substantelor acide din organism care pot provoca probleme mari de sanatate. Intr-un mediu alcalin, foarte multe boli, prin care si cancerul, nu se mai pot dezvolta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.