Cetăţenii au tot dreptul să-şi manifeste public nemulţumirile

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat, marţi, 22 august 2012, că cetăţenii care sunt nemulţumiţi au tot dreptul să se manifeste public, subliniind că protestele împotriva deciziei Curţii Constituţionale nu sunt masive, dar sunt „curat spontane”.

„Manifestaţiile (…) sunt curat spontane, nici nu sunt masive, deocamdată, şi, din punctul meu de vedere, da, cum am spus şi azi, cred că toţi cetăţenii care sunt nemulţumiţi astăzi, în România, au tot dreptul şi tot interesul să îşi manifeste public, în cadre legale, aceste nemulţumiri”, a afirmat Crin Antonescu într-o conferinţă susţinută la sediul USL.

El a arătat că până la decizia Curţii Constituţionale USL nu a avut preocuparea să existe vreun „fel de manifestare publică, fie şi o demonstraţie care era perfect legală, care să pună într-un fel presiune asupra Curţii”.

„În sensul acesta, nu aţi asistat la manifestaţii masive, pe care puteam să le organizăm, aşa cum am făcut-o şi altădată, pentru că am socotit că nu prin astfel de mijloace trebuie să încercăm să înclinăm balanţa unei hotărâri a Curţii Constituţionale, într-o direcţie sau alta. În fond, de ce să mai fi organizat noi manifestaţii, când aveam nu sondaje, nu poveşti, ci 7,4 milioane de voturi, 90% aproape din cetăţeni care au venit la vot şi care au fost mulţi. Nu am făcut aşa ceva”, a mai afirmat Antonescu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.