Crin Antonescu: „USL nu putea să nu accepte cvorumul la referendum”

Preşedintele PNL Crin Antonescu a declarat marţi, 22 august 2012, într-o emisiune televizată că USL nu putea să nu accepte cvorumul de 50% plus unu din populaţia cu drept de vot la referendum întrucât nu a încălcat „niciodată regulile elementare” ale statului de drept.

„Noi am respectat întotdeauna regulile. Într-un stat de drept când guvernezi nu îţi poţi permite niciun centimetru dacă vrei democraţie, stat de drept, să te abaţi nicio secundă. Noi nu puteam impune o lege împotriva avizului CCR”, a afirmat Antonescu.

El a declarat că nu a fost vorba de presiunea internaţională, însă a admis că aceasta a fost „exagerată”. „Nu este vorba de presiune internaţională, la rândul ei foarte reală şi prea puţin justificată, nepotrivită, exagerată, o imixtiune exagerată în legislaţia unui stat membru al UE. CE, comisarul Barroso, comisarul Reding, Ambasada SUA au cerut României ceva care nu există nicăieri în UE. Nu de asta s-a cedat. ci pentru că în Parlamentul României exista un proiect de lege făcut chiar de colegii din majoritate care au ţinut cont de condiţia pusă de CCR ţinând de acest prag”, a susţinut preşedintele liberal.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.