Mona Pivniceru va fi numită ministru al Justiţiei, sper ca membrii CSM să nu fugă din plen

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că miercuri, 23 august 2012, seară Mona Pivniceru va fi numită ministru al Justiţiei de preşedintele în funcţie Crin Antonescu şi şi-a exprimat speranţa ca plenul Consiliului Superior al Magistraturii, care se va reuni tot miercuri, să ia act de demisia acesteia din Consiliu.„Nu mă interesează ce vrea domnul Traian Băsescu, mâine seară preşedintele în funcţie este dl Antonescu, l-am consultat şi este de acord s-o numim pe doamna Pivniceru. (…) Mâine domnul Antonescu are dreptul constituţional de a numi miniştri. Un singur lucru îmi doresc şi sper să nu ajung cu penibilul atât de departe: sper ca mâine CSM să nu fugă din plen. (…) Nu pot să-mi imaginez ca din plenul CSM să înceapă să fugă oamenii, ca să nu ia act de demisia doamnei Pivniceru”, a afirmat premierul într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al USL.

El a mai spus că termenul de „puşcărie”, invocat de judecătoarea CCR Aspazia Cojocaru, este un termen folosit de preşedintele Traian Băsescu.

„Înţeleg că cei trei jucători care au votat împotrivă merg la puşcărie? Eu nu folosesc termenul de „puşcărie”, eu folosesc termenul de „penitenciar”. Termenul de „puşcărie” este extrem de folosit în limbajul dlui Băsescu. Probabil că dl Băsescu i-o fi zis doamnei Cojocaru că, dacă nu votează, va merge la puşcărie, dar nu pot decât să speculez”, a adăugat Ponta.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.