Nu am ajuns la un pasaj din volumele studiate din care să reiasă că am încălcat legea

Fostul şef al ANAF Sorin Blejnar a părăsit sediul DIICOT Braşov miercuri, 22 august 2012, după cinci ore, timp în care a studiat materialul de urmărire penală în dosarul de evaziune fiscală cu produse petroliere cu prejudiciu la bugetul de stat de peste 21 de milioane de lei.

„Deocamdată sunt la faza de a lectura materialele de urmărire penală. Nu am ajuns încă la un pasaj din toate volumele care mi-au fost puse la dispoziţie din care să reiasă faptul că aş fi încălcat legea cu ceva. (…) Lucrurile acestea o să le vedeţi cu toţii pentru că dosarele vor deveni publice în scurt timp. Ştiu un singur lucru: nu am făcut nimic ilegal nu doar în perioada monitorizată, în toată perioada cât am desfăşurat activitate şi lucrul acesta va ieşi în evidenţă în cel mai scurt timp şi toată lumea se va convinge de acest lucru”, a declarat Sorin Blejnar.

Citeste si:  Activitate solară în creştere: A treia explozie solară de clasă maximă în decurs de o săptămână

În acest dosar au mai fost citaţi 17 învinuiţi şi opt persoane juridice care reprezintă tot atâtea firme. De la începutul acestei săptămâni şi alte persoane au fost prezente la DIICOT pentru a li se prezenta materialul de urmărire penală. Codruţ Marta, fostul consilier al lui Sorin Blejnar, este cercetat în acest dosar.

Procurorii vor să încheie activitatea de prezentare a materialului de urmărire penală până în 24 august, după care se va redacta rechizitoriul pentru toate persoanele implicate în acest dosar, după care va fi preluat de instanţa de judecată.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata