Nu discutăm în acest moment despre o altă suspendare a lui Băsescu

Preşedintele interimar Crin Antonescu a declarat marţi, 22 august 2012, că USL nu discută în acest moment despre o nouă suspendare din funcţie a lui Traian Băsescu, susţinând că şi fără a vorbi despre o nouă procedură în acest sens el nu mai este preşedintele României.

„Nu avem în acest moment de discutat un asemenea subiect”, a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă comună a copreşedinţilor USL.

El a subliniat că, în cazul în care după ce Traian Băsescu va reveni la Cotroceni va încălca Constituţia, USL va avea o reacţie.

Citeste si:  Ministrul mediului susţine că România ar trebui să exporte mai mulţi urşi

„Dacă Traian Băsescu după ce va reveni la Cotroceni şi nu-şi va da demisia, aşa cum speră dl preşedinte Daniel Constantin şi cum ar fi fost normal din seara de 29 iulie după aflarea rezultatului, va încălca Constituţia evident că va avea o reacţie din partea noastră. Lăsând la o parte tema suspendării acest verdict popular, masiv, copleşitor – 7,4 milioane de voturi pentru demiterea lui Traian Băsescu a fost mai mult decât a luat orice preşedinte câştigător la alegerile prezidenţiale în România din 1992 încoace, asta nu rămâne aşa. Dacă Băsescu, politrucii lui, procurorii lui îşi închipuie faptul că, gata, i-am păcălit, nu contează ce au votat, ce au făcut, am rezolvat şi oamenii ăia vor pleca acasă abătuţi, pe câţiva îi mai hăituim pe la procuratură, pe ăştilalţi îi speriem, îi denigrăm că asta ştim să facem, nu rămâne aşa. Traian Băsescu fără să vorbim de o altă suspendare nu mai este preşedinte al României pentru noi”, a afirmat preşedintele interimar.

Citeste si:  Depunerea declaratiilor de impozit pe profit: 26 aprilie 2010 - ultima zi

Antonescu a punctat că respectarea hotărârii Curţii Constituţionale în cazul invalidării referendumului înseamnă că „Traian Băsescu nu va fi împiedicat să se ducă înapoi în palat, să-şi poarte accesoriile funcţiei”.

„Pentru noi politic, moral, România nu mai are preşedinte până când cetăţenii nu vor alege, când se va întâmpla asta, un nou preşedinte”, a conchis el.

Anterior, Antonescu a afirmat că „fără doar şi poate” ar putea fi luată în calcul o nouă procedură de suspendare în cazul preşedintelui Traian Băsescu dacă acesta nu respectă litera Constituţiei când se va reîntoarce la Cotroceni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close