Schimbări în certificatul de deces al actriţei Natalie Wood

Certificatul de deces al actriţei Natalie Wood a fost modificat pentru a reflecta unele probleme rămase fără răspuns peste 30 de ani. Natalie Wood s-a înecat în Pacific, în sudul Californiei, în timpul unei excursii pe iaht, alături de soţul ei, vedeta TV Robert Wagner, şi actorul Christopher Walken, relatează journalmetro.com. Atunci s-a stabilit că a fost un accident.

Poliţia a reluat ancheta anul trecut, după obţinerea unor noi dovezi.

Certificatul amendat în august arată că decesul actriţei a survenit „prin înec şi în urma unor fracturi fără origine clară”, mai degrabă decât prin înec accidental, conform unei copii obţinute de AP. În noua versiune a documentului se mai menţionează că „nu sunt clar stabilite” împrejurările care ar putea explica cum a ajuns Natalie Wood în apa de lângă insula Catalina, în noiembrie 1981.

Modificările au fost făcute la nouă luni după ce anchetatorii criminalişti au reluat, la aproape 30 de ani de la tragedie, investigaţiile în legătură cu moartea actriţei. Un oficial al poliţiei a spus că poliţiştii urmează să mai lucreze la caz, dar că acest lucru nu înseamnă că vor avea loc dezvoltări majore. „Nu închidem acest tip de dosare, a adăugat el. Astfel de dosare trec prin perioade active şi alte, mai pasive. Ne apropiem acum de sfârşitul unei perioade active.”

Amendamentele la certificatul de deces au fost aprobate la sfârşitul lunii iunie de doctorul Lakshmanan Sathyavagiswaran, medic legist şef al districtului Los Angeles, dar nu au fost înregistrate oficial decât la 1 august. Certificatul a fost făcut public recent.

Versiunile contradictorii ale evenimentelor petrecute la bordul iahtului pe care se aflau Natalie Wood, Robert Wagner şi Christopher Walken, prieten al celor doi, au contribuit la amplificarea misterului care a planat asupra morţii actriţei de 43 de ani. Autorităţile au declarat că Wagner nu este considerat suspect de moartea soţiei sale. Anchetatorii au redeschis dosarul în noiembrie 2011, însă au dat puţine amănunte despre desfăşurarea anchetei. Ei au mers în Hawai să cerceteze „The Splendour”, iahtul pe care se aflau cei trei actori în seara dispariţiei lui Natalie Wood. Ancheta s-a reluat după ce căpitanul vasului, Dennis Davern, a declarat la două emisiuni la posturi americane că a auzit o ceartă între Wagner şi Wood în seara fatidică. El crede că Wagner poate fi blamat pentru moartea soţiei sale.

În memoriile publicate în 2008, „Pieces of My Heart”, Wagner a menţionat că s-a certat cu soţia înainte de dispariţie. Când a mers să se culce, a constatat să Natalie Wood şi barca ataşată de iaht dispăruseră.

De-a lungul carierei, Natalie Wood, născută Natalia Nikolaevna Zaharenko, a fost nominalizată de trei ori la Oscar. Moartea ei rămâne unul din marile mistere ale Hollywoodului, care a produs mare emoţie în lumea întreagă. Poliţiştii care au desfăşurat ancheta iniţială, Wagner, Walken şi, până de curând, medicii legişti au spus că a fost moarte accidentală.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.