Victor Ponta: Sunt onorat să mă aflu pe lista celor care trebuie arestaţi de regimul Băsescu-Macovei

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, 22 august 2012, într-o conferinţă de presă, că se simte onorat să se afle pe o posibilă listă a celor care urmează să fie arestaţi, aşa cum a anunţat democrat-liberala Monica Macovei în aceeaşi zi la un post de televiziune.

„Sunt onorat că mă aflu pe lista celor care trebuie arestaţi de regimul Băsescu – Macovei. Doamna Monica Macovei, ca orice procuror din vremurile alelalte, ştie să aresteze şi pe alte legi. Eu, fiind procuror doar în democraţie… (…) Nu ştiu exact până unde duce lista. Sincer să fiu, nu mă impresionează şi nu mă intimidează niciun fel de ameninţări ale dlui Băsescu şi ale grupului domniei sale. În această perioadă m-am imunizat la tot ceea ce mai poate să stârnească fie dl preşedinte suspendat Băsescu, fie grupul său de oameni. Mai mult decât atât, că am omorât oameni, că am făcut toate relele din lume, au scris despre mine, familie. (…) Nu mă interesează. Ce mă interesează şi voi reacţiona inclusiv mâine, la şedinţa CSM, este abuzul împotriva oamenilor simpli. Noi, când ne-am asumat această calitate de lideri, ne-am asumat şi riscurile mari şi suferim tot ceea ce e de suferit”, a spus Ponta, care a adăugat că oamenii simpli nu au de ce să sufere numai pentru că au votat.

El a susţinut că procurorii au anchetat oameni „ca să-l vadă pe Traian Băsescu înapoi la Cotroceni”.

„Acuma, dacă şi-au realizat scopul, mă aştept ca de mâine să-i lase în pace pe oameni, să nu-i mai abuzeze. (…) Nu mi-e teamă nici de Băsescu, de doamna Macovei mai puţin. La doamna Monica Macovei este din păcate un caz medical. Nu iau lucrurile în serios. Primesc şi pe telefon ameninţări. În cazul doamnei Macovei nu pot să simt decât compasiune. Dar pe oamenii obişnuiţi trebuie să-i protejăm şi îi vom proteja, pentru că oamenii simpli nu pot fi anchetaţi pentru că au votat. (…) Să vină 7,5 milioane de români să voteze împotrivă, este o cifră uriaşă. Niciun preşedinte, cu excepţia lui Ion Iliescu, n-a luat 7,5 milioane de voturi în favoare”, a spus Ponta, care a apreciat că a avut loc „campania cea mai oribilă şi mai costisitoare care s-a purtat vreodată în România”.

Premierul a anunţat că USL va continua cu activitatea guvernamentală.

„Şi ne-am ţinut de cuvânt şi ne ţinem cu pensiile, cu salariile. (…) Acum am văzut că marea problemă este că nu luăm măsurile economice – asta spune Băsescu. Ba luăm toate măsurile economice, în primul rând am oprit furtul de la Hidroelectrica, de la Poşta Română, ANAF, de la Ministerul Dezvoltării Regionale (…) şi o vom face în continuare”, a afirmat acesta.

Liderul PSD a mai spus că, până pe 15 septembrie, vor fi desemnaţi candidaţii comuni ai USL la alegerile parlamentare, urmând să fie elaborat totodată Programul de guvernare 2012 – 2016.

„Cât de mult ne va sabota dl Băsescu în aceste planuri, asta rămâne de văzut. După cum îl cunoaştem cu toţii, nu va pregeta niciun efort şi sigur că miza adevărată a preşedintelui suspendat Băsescu şi a PDL-ului este cumva să se întoarcă la guvernare, ca să se conecteze din nou la banii publici”, a susţinut premierul.

În opinia acestuia, „în afară ca Traian Băsescu să saboteze Guvernul sau să mai facă nişte dosare penale, nu are prea multe la dispoziţie”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.