Asociaţia Magistraţilor din România critică CSM pentru neîntrunirea cvorumului

Asociaţia Magistraţilor din România (AMR) şi Asociaţia Procurorilor din România îşi exprimă „indignarea” pentru faptul lucrările plenului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) nu s-au putut desfăşura miercuri, 22 august 2012, din cauza absenţei unor membri aleşi.

„Vinovaţi de această situaţie se fac atât magistraţii care au absentat fără justificare, cât şi persoanele din conducerea Consiliului Superior al Magistraturii care nu au depus toate diligenţele necesare pentru asigurarea cvorumului. Această situaţie de neacceptat este de natură să decredibilizeze instituţia Consiliului Superior al Magistraturii în faţa corpului magistraţilor, dar şi a opiniei publice, în contextul în care pe ordinea de zi figurau şi alte probleme de interes major pentru bunul mers al justiţiei”, declară într-un comunicat de presă preşedintele interimar al AMR, judecătorul Dan Spânu.

AMR cere tuturor membrilor CSM să-şi asume cu maximă responsabilitate atribuţiile pentru care au fost aleşi în această instituţie şi „să iasă din jocul politic în care s-au angrenat”.

Judecătorul Dan Spânu precizează că AMR, prin mica publicitate a două cotidiene centrale, a adus la cunoştinţa fiecărui membru al CSM că în data de 23 august 2012 are loc şedinţa plenului CSM la sediul instituţiei, din Calea Plevnei.

„Sperăm că membrii CSM vor lua act de cererile de demisie ale doamnei judecător Mona Maria Pivniceru şi vor renunţa la eventuale tertipuri de amânare a luării act de dubla demisie prin forţarea invocării şi aplicării unui text de lege care nu îşi poate produce efecte în situaţia dnei Pivniceru (art. 65. alin. 5 din Legea 303/2004 republicată)”, se mai arată în comunicatul AMR.

Judecătorul Dan Spânu transmite că, la nivel naţional, judecătorii şi procurorii susţin numirea Monei Pivniceru în funcţia de ministru al Justiţiei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.