Avocatul Garzon promite „o mare surpriză” în dosarul suedez al lui Assange

Fostul judecător spaniol Baltasar Garzon, unul dintre avocaţii lui Julian Assange, a promis joi, 23 august 2012, o „mare surpriză” în dosarul presupuselor violuri pentru care fondatorul WikiLeaks, refugiat la ambasada Ecuatorului la Londra, este vizat de un mandat de arestare emis de Suedia, transmite AFP.

Garzon, care a discutat duminică timp de mai multe ore cu clientul său, afirmă că apărarea a solicitat deplasarea unui procuror suedez la Londra pentru a-l audia pe Assange.

„Cred că va fi o foarte bună opţiune” pentru Assange, a declarat Garzon la Brisbane, în estul Australiei. Potrivit avocatului, apărarea se află în posesia unor date cruciale legate de acuzaţii, date ce vor constitui „o mare surpriză” atunci când vor fi făcute publice.

„Nu putem să le divulgăm deocamdată, însă am solicitat Parchetului /suedez/ să ia o depoziţie dlui Assange”, a precizat Garzon, citat de Sydney Morning Herald.

Julian Assange este vizat de un mandat de arestare emis de Suedia, unde este acuzat de viol şi agresiune sexuală asupra a două femei, fapte ce ar fi fost comise în timpul unei şederi în zona Stockholmului, în august 2010.

La 16 august, Ecuadorul i-a acordat azil politic fostului hacker, însă autorităţile de la Londra refuză să îi permită părăsirea teritoriului britanic.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.