CFR vinde 1.178 de locuinţe de serviciu aflate în proprietatea privată a companiei

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA va vinde 1.178 de locuinţe de serviciu, aflate în proprietatea privată a companiei, valoarea de vânzare fiind calculată de un expert autorizat, în raport cu preţul pieţei, informează miercuri, 22 august 2012, un comunicat al Ministerului Transportului şi Infrastructurii (MTI).

Locuinţele de serviciu se află în clădiri proprietatea CFR, situate în zona staţiilor de cale ferată, halte, puncte de oprire şi sunt ocupate de chiriaşi în baza unor contracte de închiriere, încheiate cu cele opt regionale de cale ferată.

Potrivit MTI, preţul locuinţelor este stabilit în conformitate cu prevederile Legii nr. 244/2011 privind vânzarea de locuinţe şi spaţii cu altă destinaţie construite din fondurile statului şi din fondurile unităţilor economice sau bugetare de stat, care stabileşte faptul că „valoarea de vânzare a locuinţei se calculează raportat la preţul pieţei de către un expert autorizat, în condiţiile legii”.

MTI precizează că vânzarea locuinţelor de serviciu poate demara doar la solicitarea fermă scrisă a titularului care ocupă imobilul în baza contractului de închiriere.

Adoptarea acestei măsuri va contribui la creşterea veniturilor companiei, în conformitate cu ţintele prevăzute în acordul semnat de Guvernul României cu Fondul Monetar Internaţional şi Comisia Europeană.

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA – companie care administrează infrastructura feroviară publică – desfăşoară o activitate de interes public şi contribuie la libera circulaţie a persoanelor, mărfurilor şi a bunurilor în interiorul ţării şi peste graniţă, în condiţii ecologice, eficiente şi de siguranţă.

Citește și
1 Comentariu
  1. sasa spune

    Noi oamenii de rand speram ca orice vanzare sa se desfasoare in cadru legal,iar fiecare din cele peste o mie de bunuri aflate in posesia CFR sa aduca castig,nu pierderi de rasul curcilor.Marii statului si unii din administratorii compamiei au mai avut experiente de genul acesta,care s-a soldat cu pierderea unor imobiluri sau vehicule feroviare de valoare istorica,economica si morala inestimabila.IMI PUN SPERANTA CA ACESTE VANZARI NU AU CA SCOP VANDALIZAREA STATULUI SI A BUNURILOR CARE APARTIN INTREGII ROMANII.SPERAM CA ACESTE VANZARI SA NU FIE IN FOLOSUL UNOR BAIETI DESTEPTI CARE VOR SA SE IMBOGATEASCA DE PE URMA STATULUI.CER MASMEDIEI SI ORGANELOR ABILITATE SA MONITORIZEZE CU STRICTETE ACESTE VANZARI.MAI ESTE CEVA…ACESTE VANZARI NU PUN OARE IN PERICOL SECURITATEA STATULUI??????….CER SA SE VERIFICE SI ACEST LUCRU!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.