Delegaţia Angelei Merkel, ţinta unei tentative de atac cu cocktail Molotov la Chişinău

Convoiul de maşini din delegaţia cancelarului german, Angela Merkel, care s-a aflat miercuri, 22 august 2012, într-o vizită în Republica Moldova, a fost ţinta unei tentative de atac cu cocktail Molotov, potrivit unor surse din cadrul MAI, citate de jurnal.md şi adevărul.md.

Incidentul a avut miercuri seară, în jurul orei 21.00, pe strada Mihai Viteazul din Chişinău, în timp ce coloana de maşini din delegaţia Angelei Merkel şi cea a premierului Vlad Filat se îndreptau spre aeroport, după o vizită la beciurile de la Cricova.

Un martor al incidentului a declarat pentru Prime.md că un individ a ieşit brusc în stradă din zona caselor din preajmă şi a aruncat un obiect incendiar. Presupusul cocktail Molotov a zburat peste maşini, fără a le atinge, deflagraţia producându-se în aer.

Martorul a mai declarat că rucsacul atacatorului a luat foc la un moment dat şi acesta a fost nevoit să arunce obiectul incendiar. Atacatorul, un tânăr de 23 de ani, a fost reţinut fără a opune rezistenţă, fiind urcat într-o maşină a SPP desprinsă din convoi. Delegaţia oficială şi-a continuat drumul fără a opri.

Ministerul de Interne anunţa miercuri seară că vizita cancelarului german s-a încheiat fără incidente, ca ulterior, în urma unor informaţii apărute în presă despre acest incident, să confirme tentativa de atac, precizând că de fapt a fost vizată maşina premierului Filat.

Tânărul reţinut este originar din Ceadîr-Lunga, oraş în Găgăuzia. Conform unui comunicat al Ministerului de Interne, el se află acum la Comisariatul sectorului Buiucani din Chişinău, fiind cercetat pentru huliganism.

Deocamdată, nu se ştie ce scop urmărea atacatorul. Potrivit experţilor, deflagraţia nu era în măsură să pună în pericol viaţa oficialilor care circulau în maşini blindate.

Pentru asigurarea ordinii publice pe parcursul vizitei la Chişinău a cancelarului Angela Merkel au fost mobilizaţi 2.000 de poliţişti. Angela Merkel s-a deplasat într-un automobil Audi, dotat cu cel mai înalt nivel de protecţie anti-glonţ.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.