Formaţia Kiss le susţine pe membrele trupei Pussy Riot

Membrii formaţiei americane Kiss şi-au arătat sprijinul faţă de pe componentele trupei Pussy Riot condamnate la doi ani de închisoare pentru că au cântat în luna februarie un cântec anti-Putin în Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova, relatează AFP.

„Sunt trei fete drăguţe. Nu este o formaţie bună, dar au dreptul să facă ce vor”, a declarat pentru AFP solistul şi basistul trupei Kiss, Gene Simmons, cu prilejul lansării noii cărţi autobiografice „Kiss Monster Book” la Hollywood, California.

Cele trei membre ale grupului punk rus Pussy Riot – Maria Alehina (24 de ani), Nadejda Tolokonnikova (22 de ani) şi Ekaterina Samuţevici (30 de ani) – au fost condamnate vineri, fiecare, la doi ani de închisoare de un tribunal din Moscova pentru „huliganism” şi „instigare la ură religioasă”, într-un proces intens mediatizat pe plan internaţional.

Chitaristul Paul Stanley, în vârstă de 60 de ani, a subliniat, la rândul său că o „ţară puternică nu trebuie să se teamă niciodată de libertate. Odată cu libertatea vine şi independenţa şi nenumărate state încă doresc să o îngrădească”.

Cei patru membri ai formaţiei Kiss urmează să lanseze în octombrie cel de al douăzecilea album, intitulat Monster. Cartea „Kiss Monster Book” povesteşte cariera membrilor trupei create la New York în 1973 şi conţine şi 127 de fotografii, o mare parte a acestora nefiind niciodată publicată.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.