La Mediu este nevoie de o alocare suplimentară de fonduri

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a declarat miercuri, 22 august 2012, că este nevoie de o alocare suplimentară de fonduri pentru finanţarea proiectelor privind infrastructura de apă şi de canal, împăduririle, precum şi de o corelare mult mai bună a instituţiilor în ceea ce priveşte cererile de rambursare pe programele operaţionale sectoriale.

Prezentă la dezbaterea de la MAI pe teme ale actualităţii administraţiei locale, ministrul Mediului a precizat că în programul operaţional sectorial pe Mediu se doreşte o absorbţie cât mai mare a fondurilor europene până la sfârşitul acestui an.

Citeste si:  Ponta: Ca lider politic voi face totul ca jurnaliştii Antena 3 să-şi poată desfăşura activitatea

„O să creştem rata de absorbţie. În acest moment avem două obiective prioritare, respectiv cel legat de infrastructura de apă şi canal (Axa 1) şi cel legat de gestionarea deşeurilor (Axa 2). Sunt 17 consilii judeţene care au de respectat angajamentele şi au proiecte pe Axa prioritară 2. Am găsit o modalitate prin care să decuplăm cererile de finanţare la documentaţiile necesare licitaţiilor, astfel încât să avem un ritm mai alert în ceea ce priveşte creşterea gradului de precontractare”, a spus Rovana Plumb.

Citeste si:  Cel puţin nouă civili, ucişi în Siria în urma atacurilor armatei turce

Ea a susţinut că instituţia pe care o conduce ar avea nevoie în acest moment, de la Ministerul Finanţelor, de cel puţin 100.000.000 lei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata