Pivniceru: Nu am dorit nicio clipă să scap de statutul de magistrat; sper să fiu investită cât mai curând

Judecătorul Mona Pivniceru a declarat, joi, 23 august 2012, la ieşirea din şedinţa CSM, că nu a dorit nicio clipă să scape de statutul de magistrat şi speră să fie învestită cât mai curând ministru al Justiţiei.

„Eu nu am dorit în nicio clipă să scap de statutul de magistrat pentru că a fost profesia mea de bază. Existenţa mea profesională a constat în statutul de magistrat. (…) A fi magistrat nu este un privilegiu şi nici o recompensă extraordinară pentru această calitate”, a spus Pivniceru.

Întrebată când crede că va fi învestită ca ministru al Justiţiei, Mona Pivniceru a precizat : „Cât mai curând”.

Pivniceru a refuzat să răspundă la întrebarea de ce a renunţat la calitatea de judecător, însă ulterior a dat dreptate unui magistrat care a afirmat că a fost obligată de conduita CSM să facă acest demers.

Ea a susţinut că nu comentează în niciun fel ce s-a întâmplat în aceste zile.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a luat joi act de cererile de demisie ale Monei Pivniceru atât din magistratură, cât şi din cea de membru al Consiliului, urmând ca după redactarea hotărârilor acestea să fie înaintate preşedintelui României care semnează decretul de eliberare, a anunţat preşedintele CSM, Alina Ghica.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.