YouTube a lansat o platformă video dedicată alegerilor prezidenţiale din SUA

YouTube a lansat miercuri, 22 august 2012, o platformă video consacrată alegerilor prezidenţiale americane din noiembrie, care va propune, printre altele, acoperirea în direct a convenţiilor democrată şi republicană şi dezbateri electorale, transmite AFP.

Platforma, care nu va produce conţinut original, este concepută ca un canal care va permite urmărirea tuturor „momentelor cheie ale alegerilor, de acum şi până în ziua scrutinului, la 6 noiembrie”, potrivit YouTube, site de video-sharing deţinut de Google.

Persoanele interesate vor putea vedea, potrivit blogului YouTube, toate discursurile de la convenţii şi dezbaterile prezidenţiale în direct, precum şi imagini din culise prin intermediul Google+, un serviciu de video chat.

Printre înregistrările disponibile pe această platformă (youtube.com/politics) pot fi găsite imagini şi spoturi realizate de partidele politice, precum şi de diverse media, printre care ABC News, Al Jazeera, New York Times şi Wall Street Journal, precizează Olivia Ma, responsabilă cu informaţiilor din partea YouTube.

Potrivit unui studiu recent, YouTube a devenit o sursă majoră de informaţii în ceea ce priveşte actualitatea în lume. Centrul de cercetare Pew menţionează că înregistrările cu subiecte din actualitate au fost cele mai căutate pe YouTube cinci luni din cincisprezece, între 2011 şi debutul lui 2012.

Google a achiziţionat YouTube în 2006 pentru 1,65 de miliarde de dolari. Grupul nu a anunţat până în acest moment profiturile provenite de la acest site, în ciuda popularităţii sale imense.

YouTube şi-a crescut puţin câte puţin conţinutul, de la înregistrările în mare parte realizate de amatori de la început, la programe de televiziune şi filme care pot fi văzute în integralitate, în încercarea de a atrage publicitate.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.