Adunarea creditorilor Hidroelectrica a fost amânată pentru 14 septembrie 2012

Adunarea creditorilor Companiei Hidroelectrica a fost reprogramată pentru 14 septembrie 2012, principalul motiv fiind vacanţa judecătorească, a declarat joi, 23 august 2012, la amenajarea hidroenergetică Surduc-Siriu, administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza.

„Adunarea creditorilor trebuia să aibă loc vineri, dar a fost amânată pentru 14 septembrie 2012. Este un lucru uzual, sunt situaţii în care tabelul preliminar este prezentat cu amânare. Acest lucru s-a datorat vacanţei judecătoreşti şi cantităţii mari de documente ce trebuiau emise. Arhiva Judecătoriei a finalizat 327 declaraţii de creanţe din 836”, a spus Remus Borza.

Contractele bilaterale cu aşa-zişii „băieţi deştepţi”, dar şi managementul deficitar, contractul colectiv de muncă şi investiţiile neperformante au fost printre cei nouă factori principali care au condus la intrarea în insolvenţă a companiei Hidroelectrica, potrivit raportului administratorului judiciar Euro Insolv.

Alţi factori menţionaţi în raport sunt seceta prelungită, vânzările de energie pe piaţa reglementată, costurile cu apa uzinată, achiziţiile de energie de la terţi şi filialele Hidroserv.

Compania şi-a solicitat insolvenţa în data de 15 iunie 2012, ulterior denunţând mai multe contracte cu traderi de energie, contracte considerate a produce pierderi pentru statul român, dar şi păguboase pentru companie.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.