Asasinul lui John Lennon nu reuşeşte nici a şaptea oară să înduplece justiţia să-l elibereze

Justiţia americană i-a refuzat lui Mark David Chapman, asasinul fostului membru Beatles John Lennon, cea de-a şaptea cerere de eliberare condiţionată din închisoare, au anunţat joi, 23 august 2012, serviciile penitenciare ale statului New York, relatează Associated Press şi AFP.

Audierea a avut loc miercuri şi cererea de eliberare a lui Chapman, 57 de ani, „i-a fost refuzată”, au precizat serviciile într-un comunicat.

„În ciuda eforturilor pozitive pe care le-aţi depus pe perioada încarcerării, eliberarea dvs. ar aduce atingere respectării legii şi ar avea tendinţa de a banaliza moartea tragică pe care aţi provocat-o – o crimă motivată de ură, violenţă şi atent calculată”, a explicat comisia formată din trei membri, însărcinată să studieze cererea lui Chapman.

Mark David Chapman l-a ucis pe John Lennon pe 8 decembrie 1980 în faţa clădirii din New York în care locuia solistul The Beatles.

El se află încarcerat la închisoarea de maximă siguranţă Wende, din Alden, statul New York, unde a avut loc şi audierea sa prin video-conferinţă.

Mark David Chapman a fost condamnat la închisoare pe viaţă cu posibilitatea de eliberare condiţionată după 20 de ani, după ce a mărturisit ca l-a ucis în 1980 pe John Lennon. El a depus cereri pentru a fi eliberat la fiecare doi ani, începând din 2000, dar a fost refuzat de fiecare dată. Cea de-a opta cerere de eliberare este deja prevăzută pentru august 2014.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.