Cum îţi poţi încărca telefonul la soare

– Gomadic se descrie ca fiind o companie ce oferă produse mobile pentru “utilizatorii nomazi de astăzi”. Prin intermediul noii staţii portabile de energie solară SunVolt, firma pare a fi pe drumul cel bun. Compania finanţează parţial proiectul pe Kickstarter, sperând să strângă 30.000 de dolari până pe 13 septembrie.

 

SunVolt este o platformă de alimentare portabilă care converteşte în mod eficient razele solare în curent electric pentru dispozitivele tale electronice”, scrie în descrierea proiectului de pe Kickstarter. “Într-o zi senină, o staţie de alimentare SunVolt poate încărca dispozitive multiple cu aceeaşi viteză ca şi când acestea ar fi conectate şi alimentate la o priză obişnuită”.

Afacerea porneşte de la ideea potrivit căreia există foarte multă energie solară la dispoziţia noastră şi noi nu suntem cu adevărat capabili să o exploatăm, arată deathandtaxesmag.com.

SunVolt reprezintă un pas în această direcţie, ceea ce pune tehnologia mobilă în mâinile omului la o dimensiune asemănătoare cu cea a unui laptop.

Ceea ce SunVolt sacrifică la capitolul „dimensiune”, potrivit lui Don Cayelli de la Gomadic, reuşeşte să recupereze prin viteza de alimentare. Pe măsură ce sistemul va fi îmbunătăţit, dimensiunea se va reduce, în mod sigur.

“Ceea ce este unic la SunVolt este că, spre deosebire de majoritatea încărcătoarelor solare, această platformă se alimentează direct de la Soare fără a folosi o baterie”, explică Cayelli, care a adăugat că “această combinaţie între putere şi simplitate face din acest dispozitiv o alternativă ecologică pe care o vom utiliza în curând cu toţii”.

Cum va funcţiona SunVolt într-o zi cu nori? Potrivit companiei, “cu cât ziua este mai senină, cu atât SunVolt va fi mai puternic, totuşi, chiar şi într-o zi cu cerul acoperit complet, SunVolt va fi în continuare eficient. În astfel de zile nu va reuşi să încarce mai multe dispozitive deodată, însă în mod sigur va putea alimenta cel puţin unul”.

Totuşi, cel mai mare dezavantaj este că nu va putea încărca un laptop.

Mai jos aveţi un clip video introductiv. Puţin ciudat, dar cu toate acestea însufleţitor:

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.