EUR
4,84 RON
(-0.01%)
USD
4,08 RON
(-0.31%)
GBP
5,37 RON
(-0.44%)
CHF
4,48 RON
(+0.14%)
BGN
2,47 RON
(-0.31%)
BYN
1,67 RON
(+0.03%)
CAD
3,07 RON
(-0.08%)
RSD
0,04 RON
(+0.04%)
AUD
2,94 RON
(-0.06%)
JPY
0,04 RON
(-0.29%)
CZK
0,18 RON
(+0.58%)
INR
0,05 RON
(-0.21%)

Explicaţie penibilă a autorităţilor de la Chişinău: „Atacatorul” delegaţiei Angelei Merkel era drogat şi intenţiona, de fapt, să-şi dea foc

Tânărul despre care s-a scris joi, 24 august 2012, că a avut o tentativă de atac asupra delegaţiei cancelarului german, Angela Merkel, care s-a aflat miercuri într-o vizită oficială la Chişinău, se afla sub influenţa drogurilor şi intenţiona de fapt să-şi dea foc şi nu să atace convoiul oficialităţii de la Berlin.

Prin gestul său, Igor Vâlcu de 23 de ani dorea, după cum el însuşi a declarat procurorilor, să protesteze pentru o condamnare anterioară, pe care o considera nejustificată.

Procurorul sectorului Râşcani din capitala Republicii Moldova, Igor Popa, a precizat, potrivit mass-media de la Chişinău, că tânărul a vrut să-şi dea foc în faţa delegaţiei oficiale, după ce mai avusese o tentativă în timpul zilei, dar care nu-i reuşise.

„Acesta se afla printre oameni, în mulţime, căuta locul potrivit şi pentru că nu a reuşit, a încercat seara, când se întorcea delegaţia”, dar a fost observat de poliţişti şi a aruncat sticla cu benzină, a declarat procurorul, citat de jurnal.md.

Procurorul a mai indicat că tânărul consumase cannabis. El este acum cercetat penal pentru „huliganism agravat”.

Mass-media de la Chişinău a scris joi că delegaţia cancelarului german, Angela Merkel, a fost atacată, miercuri seara, la Chişinău cu un cocktail Molotov, în timp ce se îndrepta spre aeroport, după o vizită la beciurile de la Cricova.

În urma acestor informaţii, Ministerul de Interne, care anunţase anterior că vizita cancelarului german s-a încheiat fără incidente, a confirmat tentativa de atac, indicând că de fapt a fost vizată maşina premierului Vlad Filat.

Lămuririle date joi de procurorul Igor Popa infirmă astfel informaţiile Ministerului de Interne.

Pentru asigurarea ordinii publice pe parcursul vizitei la Chişinău a cancelarului Angela Merkel au fost mobilizaţi 2.000 de poliţişti. Angela Merkel s-a deplasat într-un automobil Audi, dotat cu cel mai înalt nivel de protecţie anti-glonţ.

Citește și
1 Comentariu
  1. Toma spune

    Politicienii sunt la fel pe ambele maluri ale Prutului: nu au simtul ridicolului.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata