Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2012 şi-a deschis porţile joi seara

Cea de-a 42-a ediţie a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia 2012 şi-a deschis porţile joi, 23 august 2012, seara, la Teatrul de Vară Soveja din Constanţa, cu prima jumătate din concurenţii înscrişi la secţiunile Interpretare şi Creaţie.

Gazdele serii, Daniel Iordăchioaie şi Daniela Bădilă, i-au invitat în scenă, rând pe rând, pe primii concurenţi ai festivalului.

Seara a fost deschisă de hunedoreanca Adnana Bianca Olariu cu melodia „Mai frumoasă” compusă de Laura Stoica, urmată de Oana Cristina Ioniţă, din Călăraşi, cu melodia „În amurg” de Aurel Giroveanu.

La secţiunea Creaţie, „gheaţa” a fost spartă cu melodia „Un călător” compozitor Pavel Petricenco, textier Andy Robert Niculae, interpretată pe scenă de Alexandru Cercel (Alex Cery).

Toţi concurenţii au fost acompaniaţi de orchestra Fundaţiei Culturale Fantasio compusă din 20 de muzicieni şi dirijată de Viorel Gavrilă.

Tot în prima zi pe scenă, la secţiunea Creaţie, a urcat şi cântăreaţa Silvia Dumitrescu cu melodia „Să zbor”, compozitor Robert Anghelescu, textier Robert Andrei Niculae. Artista a ales să interpreteze melodia urcând pe scenă în picioarele goale.

Aplauze puternice au fost adresate de publicul prezent la Teatrul de Vară din Constanţa interpretei Carmen Rădulescu care a interpretat, la secţiunea Creaţie, melodia „Toată iubirea ta”, compozitor şi textier Cristian Faur.

Prima seara a Festivalului Naţional de Muzică Uşoară Mamaia a continuat cu recitalul „In memoriam, Aurelian Andreescu”.

„Aceasta este o seară dedicată lui Aurelian Andreescu. Foarte mulţi solişti au venit să-şi aducă obolul acestei amintiri minunate pe care o reprezintă Aurelian Andreescu. Îi veţi asculta acompaniaţi de orchestra Fundaţiei Fantasio dirijată de Viorel Gavrilă”, a deschis seria recitalurilor Horia Moculescu.

Aurelian Andreescu, unul din cei mai mari interpreţi pe care i-a avut România, a decedat la vârsta de 44 de ani, în 1986 şi a cântat la prima ediţie a Festivalului de la Mamaia.

Pe scena de la Mamaia au fost auzite multe piese din repertoriul lui Andreescu, multe dintre ele lansate şi premiate chiar în cadrul festivalului, interpretate de Adrian Romcescu, Horia Moculescu, Daniel Iordăchioaie, George Nicolescu, Corina Chiriac sau Adrian Daminescu, artişti care l-au cunoscut şi care i-au fost prieteni apropiaţi artistului. Acestora li s-au adăugat şi mai tinerii Alin Ignat, Dragoş Chircu, Alexandru Adrian.

O atenţie specială a primit Cornel Constantiniu, atât din partea organizatorilor, cât şi din partea prietenilor şi a publicului prezent la Teatrul de Vară Soveja din Constanţa, cel care deşi are o stare de sănătate precară şi-a dorit foarte mult să fie prezent la seara omagială dedicată bunului său prieten, Aurelian Andreescu.

George Nicolescu, cel care toată seara a stat alături de Cornel Constantiniu, şi-a amintit cu foarte mare căldură de Aurelian Andreescu povestind cum l-a întâlnit prima dată pe artist.

„Cred că aş face o impietate dacă nu aş povesti o întâmplare care s-a petrecut alături de Aurelian Andreescu. S-a întâmplat în 1973, la Sala Palatului. După ce am cântat melodia ‘Eternitate’ a fost singurul care a venit după spectacol şi i-a spus unui tânăr student câteva cuvinte. (…) Au fost foarte importante pentru mine şi pentru asta îi mulţumesc”, a rememorat George Nicolescu prima întâlnire cu artistul.

Seara s-a încheiat cu Cornel Constantiniu care a urcat pe scenă împreună cu Corina Chiriac, Adrian Romcescu şi Adrian Daminescu, răsplătit de public cu aplauze care nu s-au încheiat minute în şir.

Festivalul va continua vineri seara cu cea de-a doua jumătate a concurenţilor de la secţiunile Interpretare şi Creaţie şi un recital susţinut de Paula Seling şi Ovi&Band.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.