Georgiana Iorgulescu, reprezentant al societăţii civile, demisionează din CSM

Georgiana Iorgulescu, reprezentant al societăţii civile în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), a anunţat, joi, 23 august 2012, că şi-a dat demisia din această funcţie.

Georgiana Iorgulescu a declarat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că este nemulţumită de modul în care funcţionează CSM, referindu-se la demisia Monei Pivniceru.

„În opinia mea, trebuia să se ia act mai întâi de demisia din magistratură, din calitatea de judecător, cererea de demisie din CSM rămânând fără obiect. Dacă nu mai eşti judecător, nu mai poţi să faci parte din CSM. Între jurişti, pentru mine lucrurile stăteau într-un fel, pentru alţii în cu totul alt fel”, a explicat Iorgulescu.

Ea a adăugat că demisia Monei Pivniceru ar fi trebuit să fie o pură formalitate la CSM, însă „totul s-a transformat într-un lucru extrem de grav”.

„Cred că rolul meu este mult mai bine în rândul societăţii civile din care provin. (…) Am venit joi la CSM doar pentru a asigura cvorumul, însă acest mod de lucru este contrar acestei instituţii, motiv pentru care doresc să mă depărtez de instituţia în sine. Ştiţi cum e, când există o coliziune tot timpul între nişte valori şi crezuri, la un moment dat cineva cedează”, a susţinut Iorgulescu.

Biroul de presă al CSM a confirmat că a fost înregistrată demisia Georgianei Iorgulescu, reprezentant al societăţii civile.

Cererea de demisie va fi luată în discuţie la următoarea şedinţă a Plenului CSM.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.