EUR
4,76 RON
(+0.21%)
USD
4,19 RON
(+0.21%)
GBP
5,55 RON
(+0.8%)
CHF
4,19 RON
(+0.18%)
AUD
2,98 RON
(+0.06%)
CAD
3,14 RON
(+0.1%)
BGN
2,43 RON
(+0.13%)
RUB
0,07 RON
(-0.52%)
ZAR
0,29 RON
(+0.34%)
BRL
1,10 RON
(-0.05%)
CNY
0,62 RON
(+0.2%)
INR
0,06 RON
(-0.23%)

IMAGINEA ZILEI: Aceasta este cea mai mare instalaţie eoliană din lume, amplasată pe un acoperiş?

0

– O nouă fermă eoliană amplasată pe acoperişul Fundaţiei de Cercetare Medicală din Oklahoma este prezentată de către furnizorii de turbină Venger drept cea mai mare fermă eoliană integrată într-o clădire. Dar oare e cea mai mare din lume?

Pe data de 22 iunie 2012, producătorul de turbine eoliene a lansat o declaraţie de presă în care spunea că “Venger a instalat pe acoperişul OMRF cea mai mare fermă eoliană integrată într-o clădire”.

Însă cât de mare este aceasta? Putem presupune că atunci când vorbesc despre mărime, cei de la Venger se referă la capacitatea instalată, mai exact la energia pe care este capabilă să o producă ferma eoliană la capacitate maximă, menţionează Gizmag.com.

Acoperişul de la OMRF este acum “împodobit” cu 18 turbine eoliene pe axă verticală V2 de 5,6 metri înălţime.

[nggallery id=57]

Fiecare turbină are o capacitate de 4,5 kW, oferind instalaţiei o capacitate teoretică totală de 81 kW.  În ceea ce priveşte instalaţiile de pe acoperiş, această valoare este suficient de mare, în comparaţie cu cele trei turbine integrate în clădirile rezidenţiale Strata din Londra, care au o capacitate combinată de 57kW.

4 metri pe secundă – aceasta este viteza vântului necesară pentru ca turbinele să poată începe să genereze energie şi este destul de ridicată în comparaţie cu alte turbine eoliene proiectate pentru condiţii urbane.

De exemplu, turbina McCamley începe să fie productivă la o viteză a vântului de 1,8 metri pe secundă. În cazul fermei eoliene Venger, avantajul este că turbinele se află amplasate la o înălţime de 40 de metri pe acoperişul OMRF, unde viteza vântului este în mod clar mult mai mare.

O declaraţie de presă OMRF spune că turbinele sunt proiectate să producă 85.500 kW de energie pe an, echivalentul a şapte gospodării americane de dimensiuni medii (şi cantitatea de energie generată, în care turbinele funcţionează în condiţii ideale timp de 1000 de ore).

Aceeaşi declaraţie de presă indică faptul că această fermă eoliană nu va produce suficientă energie pentru a acoperi nevoile centrului medical, însă nu precizează în ce proporţie le acoperă.

Specialiştii au catalogat ferma eoliana Venger drept cea mai mare instalaţie eoliană din lume amplasată pe un acoperiş. Dacă altcineva nu ne indică ceva şi mai mare, atunci trebuie să îi credem pe cuvânt pe cei specializaţi în domeniu.

 

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.