Luna naşterii are influenţă asupra riscului de alergie

Un copil care se naşte în timpul sau puţin înaintea perioadei de înflorire a peluzelor (februarie-iunie) şi a copacilor (ianuarie-aprilie) prezintă un risc cu 25% mai mare să dezvolte alergie la polenul acestora, relatează revista Bodytalk.

Cine se naşte în mai, iunie şi iulie are „şanse” mai mari să facă alergie la praful din casă, iar cine se naşte în noiembrie, decembrie, ianuarie sau februarie prezintă un risc cu 20% mai mare să aibă alergie la părul de câine şi pisică.

În timpul primelor luni de viaţă, sistemul imunitar al omului se dezvoltă şi se specializează în producerea de anticorpi care să neutralizeze atacurile venite din exterior şi îndreptate împotriva organismului.

Sistemul imunitar este încă imperfect şi insuficient antrenat în primele şase luni de viaţă, iar riscul unor reacţii alergice determinate de contactul cu organisme periculoase, cum ar fi viruşii şi bacteriile, este mai mare.

„Când în atmosferă există mult polen, există un risc crescut ca sistemul insuficient de matur al nou-născuţilor să reacţioneze inadecvat. Aşa se dezvoltă o alergie la polen”, spune doctorul Marleen Finoulst de la Bodytalk.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.