Oltchim trimite în şomaj tehnic 506 angajaţi de la Divizia Petrochimică Bradu

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea trimite în şomaj tehnic, începând de luni, 27 august 2012, 506 salariaţi din cadrul Diviziei Petrochimice Bradu (Argeş) ca urmare a lipsei capitalului de lucru necesar repornirii activităţii de petrochimie de la Piteşti, potrivit unui comunicat al companiei remis Bursei de Valori Bucureşti.

Angajaţii vor fi trimişi în şomaj tehnic în perioada 27 august – 30 septembrie 2012. Decizia a fost adoptată în cadrul Consiliului de Administraţie al companiei din 22 august.

„Pe durata suspendării contractelor individuale de muncă, salariaţii beneficiază de o indemnizaţie de 80% din salariul de bază al fiecăruia”, se menţionează în comunicatul Oltchim.

Potrivit sursei citate, CA al combinatului a decis şi întreruperea activităţii de producţie pe platforma chimică Râmnicu Vâlcea, în perioada 27 august – 30 septembrie, pentru realizarea lucrărilor de revizie tehnică programată pentru 2012.

Pe de altă parte, Adrian Radu a fost numit administrator provizoriu al combinatului vâlcean după ce Consiliul de Administraţie a luat act de demisia lui Grigore Crăciunescu din funcţia de administrator.

Guvernul a aprobat în şedinţa de joi memorandumul prezentat de Ministerul Economiei care propune schimbarea strategiei de privatizare a societăţii comerciale Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Memorandumul propune privatizarea Oltchim prin vânzarea în procedură colectivă a pachetului de acţiuni deţinut de statul român la S.C. Oltchim S.A., reprezentând 54,8% din capitalul social, şi a creanţelor AVAS şi S.C. Electrica S.A., însumând 1,8 miliarde lei, adică 56% din totalul datoriilor S.C. Oltchim S.A.

De asemenea, se mandatează AVAS să deruleze procedura de vânzare a creanţei asupra S.C. Oltchim S.A. şi se mandatează reprezentanţii Ministerul Economiei în AGA S.C. Electrica S.A. să aprobe declanşarea procedurii de vânzare a creanţei deţinute de S.C. Electrica S.A. asupra S.C. Oltchim S.A. Se va negocia între Ministerul Economiei, prin Oficiul Participaţiilor Statului ţi Privatizării în Industrie, şi S.C. OMV Petrom S.A. o opţiune de achiziţionare de active ale rafinăriei Arpechim, deţinute de S.C. OMV Petrom S.A., exercitabilă de către investitorul desemnat pentru privatizarea S.C. Oltchim S.A.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.