Opt persoane acuzate de terorism, prinse în România

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti solicită instanţei, în urma unor informaţii primite de la SRI, să declare ca indezirabile, pe o perioadă de 15 ani, opt persoane din Orientul Mijlociu, despre care există informaţii că au desfăşurat acţiuni subversive în favoarea unor grupări teroriste, informează un comunicat remis vineri, 24 august 2012, de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

„La data de 22.08.2012 în urma propunerii formulate de SRI – Autoritatea Română cu competenţe în domeniul securităţii naţionale, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti a sesizat Curtea de Apel Bucureşti, conform dispoziţiilor art. 85 alin.2 şi art. 97 alin.l lit. c şi alin. 3 din OUG nr. 194/2002 rep. privind regimul străinilor în România, pentru a aprecia asupra dispunerii măsurii de declarare ca indezirabili a unui grup de 8 persoane provenind din Orientul Mijlociu, pe o perioadă de 15 ani, pentru motive de securitate naţională”, se arată în comunicatul Parchetului.

Procurorii transmit că, în cauză, au rezultat indicii privind desfăşurarea de către aceste persoane de acţiuni subversive în favoarea unor grupări considerate teroriste de către organismele internaţionale.

„În concret, în perioada aprilie-august 2012, persoanele respective au urmărit verificarea posibilităţilor de constituire pe teritoriul României a unei eventuale structuri de sprijin pentru activităţi de migraţie ilegală ce puteau fi accesate de membrii unor organizaţii teroriste active la nivel internaţional”, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.