Adrian Năstase, cercetat de procurori pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor

Fostul premier Adrian Năstase este cercetat de procurorii Parchetului General pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, deoarece nu avea autorizaţie pentru 399 cartuşe.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au decis neînceperea urmăririi penale în legătură cu incidentul din seara zilei de 20 iunie, cu ocazia punerii în aplicare a mandatului privind executarea pedepsei privative de libertate a închisorii aplicată lui Adrian Năstase.

„Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că gestul acestuia a fost voluntar, iar cei doi ofiţeri de poliţie au desfăşurat procedurile de punere în aplicare a mandatului de executare a pedepsei, conform dispoziţiilor procedurale”, se arată într-un comunicat al Parchetului General transmis vineri, 24 august 2012.

Totodată, procurorii au dispus disjungerea din acest dosar a cauzei în care se efectuează cercetări faţă de Adrian Năstase sub aspectul săvârşirii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

„Astfel, controlul efectuat cu privire la condiţiile de păstrare şi asigurarea securităţii armelor şi muniţiilor de către Năstase Adrian a evidenţiat un număr de 399 cartuşe pentru care nu poseda autorizaţie. În cauza disjunsă cercetările sunt în curs de derulare, pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, precizează sursa.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.