Festivalul „Vara medievală” la Castelul Corvinilor

Turiştii care vor vizita, la acest sfârşit de săptămână, Castelul Corvinilor din Hunedoara vor putea participa la diverse activităţi cu specific medieval, în cadrul primei ediţii a festivalului „Vara medievală”, organizat de Ordinul Cavalerilor din Carpaţi.

„Festivalul face parte dintr-un proiect mai amplu prin care dorim ca turiştii să poată avea parte de evenimente diferite, atunci când vizitează Castelul Corvinilor. Am gândit acest festival în patru etape, structurate pe anotimpuri, fiecare dintre acestea având un specific aparte”, a declarat vineri, cu ocazia deschiderii manifestărilor, directorul Muzeului Castelul Corvinilor, Ioan Bodochi.

Organizatorii au pregătit, de vineri până duminică, o serie de momente artistice, de luptă şi de sport, în care vizitatorii castelului vor putea vedea cum se desfăşura vânătoarea cu şoimii, prezentări de arme, dansuri medievale, dar şi un meci de fotbal arbitrat după primele reguli ale jocului. Nu vor lipsi luptele între cavaleri, concursurile de tir cu arcul şi cele de alergat în saci. Serile se vor încheia cu spectacole şi un foc de tabără.

O parte dintre activităţile programate vor avea loc în curtea interioară a castelului, în acest caz urmând să fie percepută o taxă de intrare în valoare de 10 lei, pentru adulţi, şi de 5 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari. Evenimentele încep la ora 10,00 şi se încheie la ora 18,00.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.