Infractor condamnat în SUA la 218 ani de închisoare

Pierre Mercado, şeful grupării infracţionale americane Asian Boyz, a primit vineri, 24 august 2012, o condamnare la 218 ani de închisoare, transmite Xinhua.

Bărbatul a fost găsit vinovat de instanţă pentru uciderea a patru persoane, cinci tentative de omor şi două răpiri comise în ceea ce gruparea sa numea „vara nebuniei” din 1995, când a încercat să dobândească statutul de cea mai temută gaşcă din Los Angeles, a precizat adjunctul procurorului districtual, Hoon Chun.

În timp ce majoritatea găştilor de cartier doresc să facă bani prin trafic de droguri, Asian Boyz era „specializată” în spargeri şi jafuri. Mercado (38 ani) este cel din urmă membru al grupării ajuns în faţa instanţei.

Asian Boyz este o grupare asiatico-americană formată în 1985 de către tinerii cambodgieni din sudul Californiei, însă are „filiale” pe întregul teritoriu al Statelor Unite.

Pierre Mercado, împreună cu fratele său mai mare Marvin, şi el membru important al grupării, reuşiseră să fugă în Filipine la scurt timp după comiterea actelor violente. Ambii au fost arestaţi în 2007 şi aduşi la Los Angeles pentru a fi inculpaţi.

Marvin Mercado a fost acuzat de opt omucideri şi condamnat anul trecut la opt pedepse cu închisoarea pe viaţă, fără posibilitatea de a fi eliberat condiţionat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.