Mircea Duşa: Am alocat 11 milioane de lei pentru plata restanţelor acumulate de MAI pentru expertize medico-legale

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a declarat vineri, 24 august 2012, că instituţia pe care o conduce va achita în zilele următoare suma de 11 milioane de lei în contul datoriei pe care o are la Institutul de Medicină Legală (IML) şi la alte firme de expertiză judiciară.

Demnitarul a precizat că este doar o parte din suma pe care MAI o are restanţă de plată.

Mircea Duşa a mai spus că ministerul pe care îl conduce va acţiona astfel încât plăţile în domeniul expertizelor medico-legale cerute de MAI să fie achitate la termen „pentru a nu se mai produce sau reproşa amânarea inculpării şi proceselor unor infractori periculoşi din motive birocratice ori băneşti” prin tergiversarea expertizelor judiciare ori medico-legale.

Declaraţia a fost făcută la Bacău, unde, vineri, ministrul Mircea Duşa s-a întâlnit la sediul Instituţiei Prefectului Judeţului cu prefecţii, reprezentanţi ai autorităţilor publice locale, precum şi inspectorii şefi ai structurilor de Poliţie şi Jandarmerie din judeţele Bacău, Botoşani, Galaţi, Iaşi, Neamţ, Suceava, Vaslui şi Vrancea.

La întâlnirea de lucru de la Bacău a participat şi secretarul de stat pentru Relaţia cu Instituţiile Prefectului, Constantin Cătălin Chiper.

„Am discutat probleme legate de sistemul de sănătate, seceta din această vară, care a generat nu numai scăderea producţiei agricole, dar şi dificultăţi majore în aprovizionarea cu apă potabilă a populaţiei, în special a celei din mediul rural, dar am vorbit şi despre pregătirea de către autorităţile locale a debutului noului an şcolar. Finanţarea obiectivelor de investiţii din zonă a fost un alt subiect abordat în timpul întâlnirii”, a subliniat Mircea Duşa la finele reuniunii de la Bacău.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.