Prima vizită în străinătate a lui Kim Jong-un, prevăzută să aibă loc în China

Liderul nord-coreean Kim Jong-un va merge în septembrie în China, în cadrul primei sale vizite în străinătate de la venirea sa la putere, au relatat vineri, 24 august 2012,  media occidentale, preluate de agenţia RIA Novosti.

Potrivit sursei, vizita a fost pregătită în cursul recentelor negocieri la Beijing de către Jang Song-Thaek, influentul unchi al lui Kim Jong-un.

Miercuri au apărut informaţii potrivit cărora liderul nord-coreean ar fi ales Iranul pentru prima sa vizită în străinătate, în scopul de a participa la summit-ul Mişcării ţărilor nealiniate /26-31 august/. Aceste informaţii au fost ulterior dezminţite. Conform agenţiei nord-coreene de presă ACTC, Phenianul va fi reprezentat la summitul de la Teheran de şeful prezidiului Adunării populare supreme, Kim Yong-nam.

Informaţiile apărute în media arată că Phenianul este gata să renunţe la testele sale cu arme nucleare în schimbul încheierii unui tratat de pace cu SUA care să înlocuiască armistiţiul semnat la încheierea războiului din Coreea din 1950-1953.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.