Republica Moldova poate conta pe sprijinul SUA pentru găsirea unei soluţii la conflictul transnistrean

Preşedintele SUA, Barack Obama, a transmis un mesaj de felicitare preşedintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu ocazia Zilei Independenţei ţării.

Preşedintele Obama subliniază în mesajul său susţinerea Statelor Unite pentru cursul de reformă prin care Republica Moldova s-a angajat să realizeze transformări politice şi economice.

„Statele Unite rămân un partener devotat Republicii Moldova în eforturile sale de a deveni membru democratic şi prosper al comunităţii europene”, se spune în mesajul lui Barack Obama, potrivit Moldpres.

Şeful administraţiei de la Washington apreciază recentele eforturi ale liderilor de la Chişinău de soluţionare a conflictului transnistrean şi menţionează că Republica Moldova poate conta pe cooperarea şi sprijinul Statelor Unite pentru găsirea unei soluţii în această problemă care să păstreze independenţa, suveranitatea şi integritatea teritorială a R. Moldova.

În finalul mesajului său de felicitare, Barack Obama notează că anul următor cooperarea apropiată dintre cele două ţări va continua pe măsură ce autorităţile de la Chişinău vor munci pentru a le asigura cetăţenilor un viitor promiţător.

Republica Moldova şi-a proclamat independenţa la 27 august 1991, prin votarea de către parlament a Declaraţiei de Independenţă, în momentul în care la Chişinău câteva sute de mii de oameni cereau dezlipirea ţării de fosta Uniune Sovietică.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.