EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

Surse din interiorul Băncii Centrale şi de pe Wall Street spun că ni se pregăteşte ceva important

3

– Dacă vreţi să ştiţi ce se va întâmpla în continuare pe pieţele financiare priviţi cu atenţie ce fac cei din interior. Ei sunt conectaţi şi au acces la surse mai bune de informaţii decât noi şi dacă aud că se pregăteşte ceva important, vor face schimbări semnificative în ceea ce priveşte banii lor, în funcţie de  ceea ce va urma, susţine Theeconomiccollapseblog.com.

 

Chiar acum, cei din interiorul Băncii Centrale şi de pe Wall Street fac nişte mişcări foarte neobişnuite. De fapt, par a se pregăti pentru ceva important. Despre ce este vorba? Se poate observa că în ultimele 12 luni mai mult de 600 de directori de bancă şi-au dat demisia, iar mulţi bancheri de pe Wall Street au plecat la cumpărături de proprietăţi costisitoare în vara asta.

Haideţi să adunăm indicii şi să vedem ce ne spun acestea.

 

De ce George Soros vinde atât de multe acţiuni şi cumpără atât de mult aur?

George Soros manageriază fonduri de investiţii în Statele Unite şi Insulele Cayman, a dirijat milioane de dolari către organizaţii care încearcă să ducă ţara exact în direcţia greşită. Acesta este foarte bine conectat la lumea financiară. Ştie tot ce se întâmplă chiar înainte de a se întâmpla. De aceea este foarte interesant că şi-a vândut mare parte din acţiuni şi a cumpărat aur în cantităţi industriale.

De ce ar abandona peste un milion de acţiuni la bănci importante în schimbul aurului în valoare de peste 100 milioane de dolari?

Iată ce a declarat George Soros pentru Newsweek: “Nu sunt aici pentru a vă înveseli. Situaţia este probabil cea mai dificilă şi serioasă pe care am experimentat-o în carieră. Ne confruntăm cu timpuri grelele, asemănătoare în multe aspecte cu marea criză din anii ’30. Avem în faţă o încetinire a dezvoltării mondiale, care ameninţă să ne aducă un deceniu de stagnare, sau chiar mai mult. Cel bun scenariu este un mediu deflaţionist. Cel mai rău este colapsul sistemului financiar”.

Cel mai îngrijorător este ceea ce crede bancherul că urmează după colapsul financiar: “Pe măsură ce creşte furia, revoltele pe străzile din oraşele americane sunt inevitabile. Răspunsul la situaţia rece de acum poate face mai mult rău decât violenţa în sine. Va fi o scuză pentru măsuri de stăvilire şi folosirea unor tactici de mână puternică pentru a menţine legea şi ordinea, care, duse la extrem, ar putea semăna cu un sistem politic represiv, o societate în care libertatea individuală este mult mai constrânsă”.

Asta nu sună bine. George Soros ne-a spus ceea ce crede că se va întâmpla, iar acum acţionează cu banii săi în direcţii ce indică că este convins de ceea ce afirmă. Dar nu este singurul care a fost ocupat cu strângerea aurului.

Miliardarul John Paulson (cel care a făcut 20 de miliarde de dolari de pe urma creditelor ipotecare din criză) a cumpărat sârguincioas aur, iar compania lui are acum 44% din fondul de 24 de miliarde de dolari în lingouri de aur.

Şi Băncile Centrale urmăresc aurul

Potrivit Consilului Global al Aurului, cantitatea de aur cumpărată de către băncile centrale a explodat pur şi simplu la nivel mondial în al doilea trimestru al anului 2012.

Cele 157.5 tone metrice de aur cumpărate de către băncile centrale în ultimul trimestru au reprezentat o creştere de 62.9% faţă de primul trimestru al lui 2012 şi o sporire cu 137.9% faţă de al doilea trimestru din 2011.

Înainte de anul 2009, băncile centrale mondiale au fost vânzători de aur pentru aproape două decade. Dar acum situaţia s-a schimbat, acestea depozitând cantităţi nemaivăzute până acum. De ce? Este ceva ce nu ne spun?

 

Vânzare agresivă în interior

Insiderii de pe Wall Street au vândut multe acţiuni în ultimul an. Câştigurile au fost decente în primul trimestru din 2012, iar directorii de companii faceau previziuni optimiste, dar precaute, pentru restul anului. În vreme ce ei spun asta, buzunarele lor susţin altceva. Insiderii au vândut cele mai multe acţiuni la companiile SPX din ultimii 10 ani. Asta nu este bine.

Mulţi vând când piaţa este încă în ascensiune, iar alţii par a se retrage înainte ca totul să se prăbuşească. Chiar şi acţiunile Facebook sunt în scădere, pierzând aproape jumătate din valoare. Va fi Facebook copilul exemplu al himerei iraţionale de pe piaţa acţiunilor din ultimii ani?

Pe scurt, în aceste săptămâni investitorii de retail au fost ocupaţi să scoată bani din acţiuni. Mai mult de 10 miliarde de dolai au fost retrase din fondurile de capital, şi asta doar în ultimele săptămâni.
Şi asta înseamnă ceva? Poate. Sau poate este doar interesant de urmărit.

 

De ce are nevoie Guvernul Statelor Unite de atât de multă muniţie?

Chair şi Guvernul pare a se pregăti pentru ceva important. În această săptămână a fost dezvăluit faptul că Administraţia pentru Securitate Socială plănuieşte să cumpere 174,000 de gloanţe care vor fi livrate în 41 de locaţii diferite din Statele Unite. De ce sunt acestea necesare?

Dar desigur, aceasta este doar ultima veste în ceea ce priveşte achiziţiile consistente de muniţie făcute de către agenţii guvernamentale ale Statelor Unite. În luna martie Departamentul de Apărare Naţională a cumpărat 450 de milioane de gloanţe similare, iar ulterior a solicitat alte 750 de milioane de gloanţe, între care şi unele capabile să penetreze pereţii.

Aceste achiziţii nu prea au nici un sens, mai ales că nu armata Statelor Unite este cumpărătorul, iar o asemenea cantitate de muniţie este suficientă pentru mulţi ani de luptă. Totuşi, nu sunt de învinovăţit pentru că se pregătesc. Economia continuă să se prăbuşească, iar semne ale decăderii sociale sunt prezente peste tot.

Şi pentru că de regulă noi suntem ultimii care află, nu aşteptaţi ca cineva să apară la televizor şi să anunţe criza. Deschideţi ochii şi vedeţi singuri modul în care insiderii de pe Wall Street, guvernul şi băncile centrale se pregătesc. (Sursa: Theeconomiccollapseblog.com)

Traducere şi editare: Cătălina Rusin

loading...

Citește și
Loading...

3 Comentarii
  1. matei spune

    interesant articol. totusi ce ni-se pregateste 🙂 ?

  2. Eli spune

    Foarte bun articolul!

  3. Dan spune

    Ce sa se pregateasca? Simplu. Daca tari cu economie si industrie mult mai puternice ca a Romaniei au intrat in incapacitate de plata, noi, care nu mai avem nici economie si nici industrie, oare cum vom ajunge ca tara? Si asta in conditiile in care agricultura, industria extractiva, infrastructura, cultura, zona medicala sunt la pamant. Nu este greu de loc de apreciat ce va fi!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.