Cota de popularitate a lui François Hollande a scăzut cu 11%

Cota de popularitate a preşedintelui francez, socialistul Francois Hollande, a scăzut în august cu 11%, faţă de 44% în iulie, iar cea a premierului Jean-Marc Ayrault cu 9 procente, ajungând la 46%, potrivit barometrului lunar Ipsos pentru Le Point, publicat marţi, relatează canalul internaţional de televiziune France 24.

Hollande beneficiază de 38% din opinii ”mai degrabă favorabile ” /minus 8%, faţă de iulie/ şi de 6% ”foarte favorabile” /minus 3%.

El întruneşte acum mai multe opinii nefavorabile /47%, plus 10%, din care 27% ”mai degrabă nefavorabile” şi 20% ”foarte nefavorabile”/ decât de opinii favorabile. Dintre cei chestionaţi, 9% /plus 1%/ nu s-au pronunţat.

Citeste si:  Preşedintele PE, Martin Schulz, se declară în favoarea rămânerii Greciei în zona euro

Premierul francez se bucură la rândul său de 40% din opinii ”mai degrabă favorabile” /minus 8%/ şi 6% opinii ”foarte favorabile /minus 1%/. Tabăra nemulţumiţilor câştigă 9%, ajungând la 40% /opinie ”foarte favorabilă” pentru 13%, ”mai degrabă nefavorabilă” pentru 27%/ Dintre cei intervievaţi, 14% /acelaşi procent ca în iulie/ nu şi-au exprimat nici o opinie.

În topul personalităţilor politice franceze, fostul premier conservator Francois Fillon se menţine pe primul loc /53% din opiniile favorabile, minus 2%/, urmat de Christine Lagarde /52%, plus 4%/, în prezent directoarea FMI. Fostul preşedinte de dreapta Nicolas Sarkozy se află pe locul al optulea /43%, minus 1%/.

Citeste si:  Europa fără stânga

Sondajul, realizat telefonic, în perioada 24-25 august pe un eşantion de 965 de persoane reprezentative ale populaţiei franceze în vârstă de şi peste 18 ani, potrivit metodei cotelor.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close