Nati Meir, cercetat pentru că a înşelat 35 de persoane promiţându-le locuri de muncă în Israel

0

Fostul deputat Nati Meir, arestat preventiv pentru înşelăciune, a fost reclamat la Poliţia Capitalei de 25 de persoane care îl acuză că i-a indus în eroare promiţându-le obţinerea de vize şi contracte de muncă în Israel, prin intermediul societăţii sale.

Nati Meir cerea de la fiecare persoană suma de 800 lei drept taxă de înscriere, dar şi alte sume care variau între 250 de euro şi 3.700 de euro sub pretextul facilitării obţinerii vizei de lucru.

În realitate, societatea comercială nu are în obiectul de activitate recrutarea forţei de muncă şi nu are încheiate contracte cu societăţi comerciale din Israel în baza cărora să trimită forţă de muncă în această ţară, potrivit unui comunicat al Poliţiei Capitalei remis marţi .

„La data de 1 august, ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 1 au început urmărirea penală împotriva numitului N.M. în baza unor reclamaţii depuse la Serviciului de Investigare a Fraudelor de către mai mulţi cetăţeni.

Apoi, alte 25 de persoane au depus reclamaţii cu privire la aceaşi faptă de înşelăciune împotriva lui N.M., acesta promiţându-le prin intermediul societăţii sale obţinerea de vize şi contracte de muncă în Israel.

Acestora li se cerea iniţial suma de 800 de lei care reprezenta taxă de înscriere, iar celelalte sume variau în funcţie de taxele pe care le solicitau, de biletele de avion, între 250 de euro şi 3.700 de euro de persoană” a declarat Cosmin Zamfir, purtător de cuvânt la Poliţia Capitalei.

Înainte de data de 1 august, alte zece persoane au depus plângere la Poliţia Capitalei, acuzând faptul că au fost înşelaţi de Nati Meir.

„Înainte de data de 1 august, zece persoane au depus plângere cu privire la această faptă la Poliţia Capitalei. Majoritatea persoanelor care au depus reclamaţii, dintre cele 35 de persoane în total, sunt din provincie.

În data de 27 august, pentru cauza despre care vorbim, lui N.M. i s-a prelungit mandatul de arestare preventivă cu încă 29 de zile”, a precizat Cosmin Zamfir.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Fraudelor Sector 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

„Ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 1, extinzând cercetările aspura lui M.N. de 57 de ani arestat în altă cauză, au stabilit faptul că în perioada mai – iulie, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a indus în eroare un număr de alte 25 persoane promiţându-le că prin intermediul societăţii sale, le va obţine vize şi contracte de muncă în Israel”, se arată în comunicatul Poliţiei Capitalei.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.