Raiduri ale aviaţiei israeliene asupra unor tabere din Fâşia Gaza

Aviaţia israeliană a întreprins marţi, 28 august 2012, dimineaţă trei raiduri împotriva unor tabere de antrenament ale mişcării Hamas în Fâşia Gaza, fără să se înregistreze răniţi, au informat martori oculari, citaţi de AFP.

Un elicopter a tras şase rachete asupra a două tabere ale ramurii militare a Hamas din nord-vestul enclavei, potrivit martorilor.

Un avion israelian a lansat patru rachete asupra unei tabere de antrenament, situată la sud de oraşul Gaza.

Armata israeliană a confirmat într-un comunicat primele două raiduri fără să îl menţioneze pe al treilea.

Armata a vizat „un loc de producere a armelor şi un depozit de armament”, potrivit comunicatului. „Loviturile directe au fost confirmate. Locaţiile au fost vizate ca răspuns la tirurile neîncetate de rachete ce lovesc sudul Israelului”, adaugă documentul.

Activişti palestinieni din Fâşia Gaza au tras duminică patru rachete asupra sudului Israelului dintre care trei au dărâmat două uzine din oraşul Sderot fără să provoace victime, potrivit armatei israeliene.

O grupare salafistă din Gaza a revendicat într-un comunicat tirurile cu rachete.

Un armistiţiu de facto punctat de izbucniri ale violenţei domneşte între Israel şi mişcarea palestiniană islamistă Hamas care controlează Fâşia Gaza.

Ultimele confruntări, de la 18 la 23 iunie, s-au soldat în urma loviturilor israeliene cu moartea a 15 palestinieni, în majoritate rebeli înarmaţi, şi zeci de răniţi în Gaza, în timp ce 155 de rachete şi obuze au căzut în Israel, rănind cinci israelieni, dintre care patru poliţişti de frontieră.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.