EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(-0.1%)
GBP
5,52 RON
(+0.79%)
CHF
4,20 RON
(-0.2%)
AUD
2,98 RON
(+0.02%)
CAD
3,15 RON
(+0.37%)
BGN
2,43 RON
(-0.06%)
RUB
0,07 RON
(-0.2%)
ZAR
0,29 RON
(-0.03%)
BRL
1,11 RON
(+0.25%)
CNY
0,63 RON
(-0.36%)
INR
0,06 RON
(-0.34%)

6 lucruri pe care nu trebuie să le faci la un interviu

0

Pentru multe persoane, cea mai stresantă parte din procesul de căutare a unui loc de muncă este interviul.

Acesta este momentul în care trebuie să “îţi vinzi” aptitudinile şi să dovedeşti de ce eşti perfect pentru job-ul respectiv. Iată cele mai des întâlnite greşeli pe care le fac persoanele în cadrul unui interviu, conform Huffingtonpost.com

Cari după tine prea multe lucruri. Vrei să pari un profesionist desăvârşit, nu un turist ce trece prin securitatea aeroportului.

Un portofoliu subţire sau un dosar în care să ai câteva CV-uri în plus, o mapă şi un stilou sunt mai mult decât suficiente. Nu îţi lua cu tine o cafea sau o altă băutură, dar dacă în timpul interviului ţi se oferă ceva de băut, întotdeauna să alegi apa.

Dacă ţi se va face sete mai târziu vei aprecia alegerea făcută şi, spre deosebire de cafea, suc sau ceai, apa se usucă fără a lăsa urme, în cazul în care o verşi.

Te lauzi că eşti o persoană “perfecţionistă”. Mulţi intervievatori vor privi acest aspect ca pe un steag roşu, deoarece poate însemna că se va lucra dificil cu tine şi că nu vei renunţa niciodată la un proiect. Aşa că, în schimb, poţi spune că eşti o persoană orientată spre detalii.

Mărturiseşti prea multe din punctele tale slabe. Intervievatorii îi întreabă întotdeauna pe cei care aplică pentru un job să îşi descrie cel mai mare defect sau un punct slab pentru a vedea dacă sunt suficienţi de umili şi de conştienţi de propria persoană încât să poată identifica un aspect pe care îl pot îmbunătăţi.

Dar, acest lucru nu înseamnă că ar trebui să enumeraţi o listă întreagă de defecte. Numiţi un singur aspect, care este relevant pentru locul de muncă respectiv şi explicaţi ce faceţi pentru a vă îmbunătăţi acea aptitudine.

Oferi răspunsuri care sunt evident exersate. Este important să pari o persoană naturală şi plăcută, dar şi competentă şi inteligentă. Arată-ţi adevărata personalitate, din moment ce intervievatorul te ia în considerare pentru angajare. Priveşte acest lucru ca pe un “test pe aeroport”.

Dacă cel/cea care îţi ia interviul ar rămâne blocat(ă) în aeroport cu tine pentru mai multe ore, te-ar considera o persoană plăcută şi ar vrea să lucraţi împreună? Sau eşti genul acela de persoană care înnebuneşte pe toată lumea?

Să nu ştii nimic despre compania la care dai interviul. Întotdeauna trebuie să ştii să răspunzi la întrebarea “Spune-mi ce ştii despre compania noastră”. Înaintea interviului, trebuie să verifici website-ul companiei şi să vorbeşti cu persoane care ar putea cunoaşte câte ceva despre organizaţie.

Acesta este modul în care echipa de la resurse umane încearcă să determine dacă “pescuieşti” orice job sau eşti cu adevărat interesat de această oportunitate şi de compania lor.

Intervievatorul vrea să ştie că ţi-ai făcut partea ta de treabă, din moment ce competiţia este strânsă, iar dacă nu te pregăteşti dă dovadă de o lipsă de seriozitate.

Răspunzi la telefon sau îl cauţi prin geantă să îl opreşti. Desigur, este nepoliticos dacă intervievatorul îşi verifică în mod constant telefonul, dar dacă telefonul tău porneşte în timpul interviului nu face altceva decât să îţi creeze o imagine neprofesionistă.

 Ai grijă ca înainte de un interviu să îţi închizi telefonul, astfel încât toată atenţia ta să fie îndreptată spre persoana cu care ai o discuţie.

Foto: pinterest.com

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.