Cum eliminăm pesticidele din fructe şi legume cu ajutorul oţetului

Howard Garrett, cunoscut şi ca Doctorul Mizeriei, a adunat o serie de utilizări ale oţetului, inclusiv reţete atât pentru uz intern cât şi pentru folosirea lui în grădina ta organică, relatează Wakeup-world.com

„Oţetul este o unealtă organică minunată care a fost descoperită din greşeală în urmă cu 10.000 de ani atunci când vinul a fost lăsat în mod accidental prea mult la fermentat şi s-a acrit”, scrie Garrett.

Oţetul poate fi făcut din multe produse, inclusiv bere, mere, sfeclă, porumb, fructe, cereale, miere, malţ, sirop de arţar, pepene, cartofi, orez şi alte alimente care conţin zahăr.

Zahărul natural din aceste produse alimentare sunt fermentate în alcool, care apoi este fermentat până când devine oţet”.

Eticheta produsului va identifica ingredientele de bază, ca de exemplu „oţet de cidru de mere” sau „oţet de vin”. Oţetul de malţ este realizat din fermentarea malţului de orz sau a altor boabe de cereale. Oţetul de zahăr este făcut din zahăr, sirop sau melasă.

Citeste si:  Guvernul spaniol estimează la 51 de milioane de euro daunele provizorii ale crizei castraveţilor

Oţetul distilat sau alb este făcut din ferentarea alcoolului distilat. Oţetul distilat alb este realizat din alcool pur care este fermentat prin adăugarea de zahăr şi a unei bacterii vii. Oţetul care este făcut dintr-un derivat petrolier, 99% acid acetic, nu este acceptat într-un program organic”.

Numele de „oţet” vine din cuvintele franceze pentru „vin acru”. Însă, este important de ştiut că nu toate tipurile de oţet sunt create în mod egal.

Unele tipuri de oţet pot aduce beneficii atunci când sunt utilizate intern, iar altele ar trebui folosite doar pentru sarcini precum curăţare sau în scopuri de horticultură, în timp ce unele sunt bine de evitat în totalitate.

Citeste si:  Băsescu: Agenţiile de rating trebuie reglementate

Oţetul alb –  Un foarte bun produs de curaţare non-toxic şi un ingredient de ierbicid

Oţetul alb distilat este tipul de oţet pe care vrei să îl foloseşti pentru curăţare şi spălare. Oţetul în combinaţie cu apa este un produs excelent pentru curăţarea geamurilor, iar în combinaţie cu peroxidul de hidrogen funcţionează foarte bine ca un dezinfectant.

Potrivit lui Garrett: „Stropirea cu oţet alb peste bicarbonat de sodiu este minunat pentru curăţarea chiuvetelor, a căzilor, gresiei şi a altor suprafeţe. Pentru curăţare, oţetul poate fi diluat cu apă până la 50-50.

Pentru ierbicid, acesta ar trebui folosit la capacitate maximă. În toate cazurile, produsele care trebuiesc cumpărate în această categorie sunt cele realizate din distilarea alcoolului de cereale. Pentru puritani, există oţetul alb organic realizat din porumb”.

Evită oţetul 20%

Garrett avertizează împotriva utilizării oţetului 20%, care este făcut din acid acetic glacial în proporţie de 99%, ceea ce înseamnă că este mult mai puternic decât ai avea vreodată nevoie, pe lângă faptul că este şi foarte scump.

Citeste si:  20 de utilizări surprinzătoare pentru sare

Poate şi mai important, acest tip de oţet este de fapt un derivat petrolier, care este periculos pentru inhalare şi poate fi dăunător pentru ochi şi piele.

„Un ultim avertisment este acela că o parte din cele 10 procente de produse de oţet care sunt vândute grădinarilor organic naive sunt aceleaşi 20% de produse false care sunt diluate cu apă. Oţetul de calitate ar trebui să aibă scris pe etichetă că este făcut din alcool de cereale distilat sau un alt limbaj care să indice produsele naturale din distilare”, avertizează Garrett.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

close